torstai 2. helmikuuta 2012

Kirja-arvio: Anteeksi häiriö, mutta tämä on vallankumous. Suuren harhan jatkot Latinalaisessa Amerikassa

Jukka Koskelainen, esseisti, suomentaja ja kirjallisuusarvostelija kertoo teoksessaan Anteeksi häiriö, mutta tämä on vallankumous - Suuren harhan jatkot Latinalaisessa Amerikassa kokemuksistaan erityisesti Venezuelasta, mutta myös Kuubasta, Argentiinasta ja Meksikosta. Koskelainen on asunut useita vuosia Venezuelassa ja päässyt tahtoen tai tahtomattaan sisään maan tapahtumiin, joita leimaa erityisesti pettymys suuria toiveita kohtaan, jotka Latinalaisen Amerikan johtajat ovat herättäneet tulevaisuuden suhteen. Maan hintataso voi olla pahimmillaan Suomen luokkaa, mutta palkat alle kymmenesosan Suomen vastaavasta. Käytännössä itsevaltiaan asemassa olleet johtajat Castro, Cháves ja Marcos ovat saaneet aikaan joitakin uudistuksia, mutta paljon on vielä tehtävää.

Teoksessaan Koskelainen kertoo paitsi omista ruohonjuuritason kokemuksistaan Latinalaisessa Amerikassa, myös taustoista Latinalaisen Amerikan nykytilanteen takana. Paikoittain teos onkin sisällöltään varsin poliittinen. Koskelainen kirjoittaa tapahtumista kuitenkin kansantajuisesti, joten varsinkin ajatuksella teosta lukiessa on mahdollista luoda kokonaiskuva tämän maailmanpoliittisesti melko unohdetun maanosan tilanteesta. Olisin kaivannut teokseen lisää Koskelaisen omia kokemuksia, sillä niitä on aina mielenkiintoista lukea. Ymmärrän tietenkin, ettei tämä ole varsinainen matkakirja, joten siksi poliittinen painotteisuus lienee teoksessa paikallaan. Teosta voi suositella Latinalaisen Amerikan poliittisesta taustasta ja nykytilanteesta kiinnostuneelle lukijalle.

Tekniset tiedot:
Koskelainen, Jukka: Anteeksi häiriö, mutta tämä on vallankumous. Suuren harhan jatkot Latinalaisessa Amerikassa
ISBN: 951-31-2998-5
Tammi 2004
Sidottu, 330 s.
Kirjastoluokka: 48.38

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...