maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kevättä ilmassa

Tämä kevät tuntuu edenneen sellaisella vauhdilla, että en ole saanut tilaisuutta miettiä asioita samaan rauhalliseen tapaan kuin joskus aikaisemmin. Arki on täyttynyt näennäisestä tekemisestä, kaikesta pikku sälästä jolla välttämättömät asiat on saatu tehtyä, ja illan tullen silmäni ovat painuneet tyhjään uneen lähes heti, kun pää koskee tyynyyn. Viimein nyt neljän peräkkäisen vapaapäivänä koittaessa olen päässyt lataamaan edes hieman akkuja, vaikka rästihommiakin on kertynyt kiitettävästi vain odottamaan tekemistä. Kiire on kuitenkin hyvin usein (joskaan ei aina) itse aiheutettu tunne ja sen poistamiseksi on myös avaimia meillä jokaisella. Toisinaan vain tuntuu, ettei suutarilla ole kenkiä, ja tällä tarkoitan itseäni. Minulla on vielä opittavaa sen suhteen, että antaisin asioiden mennä enemmän omalla painollaan. Toisaalta paljon voisi auttaa sekin, että opettelisi sanomaan "ei". Nyt kun usein vaikuttaa käyneen niin, että paljon tekemisen keskellä olen jättänyt tekemättä ajan ja tarmon puutteessa niitä asioita, joilla on oman hyvinvointini kannalta merkitystä.

Onni piilee pienissä asioissa. Viime päivinä minulle on tuottanut iloa leipoa yhdessä lapsemme kanssa. Ohrarieskat ovat olleet kova sana näinä päivinä, kun kananmunat ovat lopussa kaikista lähikaupoistamme. Jos munia olisi, olisimme leiponeet myös perunarieskoja, mutta se siirtyy siis toiseen ajankohtaan. Pidän erityisesti superhelpoista resepteistä, siis sellaisista joissa on mahdollisimman vähän yksinkertaisia raaka-aineita. Sellaisilla ohjeilla myös kaltaiseni peukalo keskellä kämmentä leipova ja kokkaava saa onnistumisen elämyksiä.

Sain jokunen viikko sitten lahjoituksena muutamia kirjoja, joihin aion perehtyä paremmin:


Conveying Islamic Message Society: What is the Purpose of Our Life?

Safiur-Rahman Mubarakpuri (toim.): When the Moon Split. A Biography of Prophet Muhammad (saws)

Hafiz, Muhammad Tahir: 50 Questions & Answers on Islamic Monotheism

I. A. Ibrahim: A Brief Illustrated Guide to Understanding Islam

Mahmood Shakir Saeed: A Model for a Muslim Youth in the Story of Joseph (Yusuf) (peace be upon him)

Saqib, Muhammad Abdul Karim: A Guide to Salat (Prayer)

www.tafseer.info: An Explanation of the Last Tenth of the Noble Qur'an

Badi, Jamal Ahmed: Commentary on the Forty Hadith of Al-Nawawi

Teokset eivät ole myytävänä, vaan niitä saanee moskeijoista tai tilaamalla yhdistysten kotisivujen kautta. Suurin osa kirjasista on Darussalamin kustantamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...