perjantai 25. toukokuuta 2012

Ensimmäinen abayani

Tulin hankkineeksi viime viikolla elämäni ensimmäisen abayan. Useiden vaihtoehtojen jälkeen päädyin kuviolliseen malliin, jossa on mustalla pohjalla valkoisia graafisia kuvioita. Ajattelin sen sopivan parhaiten suomalaiseen pukeutumistyyliini niin, että pystyn yhdistelemään siihen muita vaatteitani. Nyt lämpömittari alkaa näyttää sellaisia lukemia, että sitä voi kokeilla arkikäytössä myös ulkona. Suureksi ilokseni nettikaupasta ostamani abaya osoittautui kooltaan juuri sopivaksi niin hihojen kuin helmankin osalta: pituutta on tarpeeksi, mutta ei liikaa. Leikkaus on sopivan väljä, mutta kaukana telttamaisesta. Kaiken kaikkiaan se näyttää yksinkertaisen tyylikkäältä mekolta, kuten toivoinkin.
Jos ihan tarkkoja ollaan, minulla on ollut abaya aikaisemminkin. Sain joitakin vuosia sitten hienon käsityönä tehdyn abayan mieheltäni, mutta aikojen saatossa se on joutunut kadoksiin. Ehkäpä se oli niin hieno, ettei siitä ollut arkikäyttöön, jonka vuoksi se on hävinnyt. Olin harmissani huomatessani asian, mutta pidin sitä myös osoituksena kaiken väliaikaisuudesta ja siitä, ettei materiaan pidä takertua liikaa. Puvulla oli muistoarvoa, mutta muistot ovat edelleen tallessa.

Ilokseni silloin tällöin myös joillakin suomalaisilla liikkeillä on myynnissään musliminaisille sopivia vaatteita. Esimerkiksi väljiä maksimekkoja on useammallakin sivustolla ja vaikkakin useimmat niistä ovat hihattomia, pystyy asian korjaamaan helposti lisäämällä pitkähihaisen paidan. Kokeiltu ja hyväksi todettu pukeutumistapa. Teen vaatehankintoja suhteellisen harvoin, joten olen ottanut viime kesän hankinnat nyt kesän kynnyksellä taas käyttöön. Muutamalla toimivalla ratkaisulla pärjää jo yllättävän pitkälle, kun kaapista löytyy toisiinsa yhdisteltäviä vaatekappaleita.

Joidenkin mielestä suomalaisen musliminaisen ei tarvitse pukeutua abayaan, koska emme ole arabeja. Olen samaa mieltä siitä, että musliminaiselle sopivalla tavalla voi pukeutua hyvin myös Suomesta löytyvillä vaatteilla, joita löytää kohtuullisella etsimisellä. Itsekään en aio siirtyä kokoaikaiseksi abayan käyttäjäksi, vaikka uskon sen olevan kätevä vaatekappale lämpimällä säällä.

P.S. Aikaisemmassa kirjoituksessani kerroin alushuivitilauksesta. Huivit ovat saapuneet ja mukaviksi todettu. Näillä päästään taas hyvin eteenpäin ja ulkoisten pukeutumisasioiden ollessa kunnossa voi taas keskittyä paremmin sisäisen minän kehittämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...