tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kirja-arvio: Hymyn takaa
Thaimaalaiset naiset tunnetaan hymystään, mutta mitä se kätkeekään taakseen? Millaista on hymyillä, kun elämä ympärillä on luhistumaisillaan, kuten tsunamikatastrofin aikaan? Millaista on hymyillä prostituoituna? Monen thaimaalaisen elämä on kovaa, mutta hymy säilyy. Hymylle onkin olemassa thaimaan kielessä monta eri samaa, jotka kuvaavat sitä tunteiden kirjoa, jota ne peittävät taakseen.

Hymyn takaa kertoo tarinoita thaimaalaisesta todellisuudesta lyhyiden tilannekertomusten kautta. Erityisesti se kertoo urheista naisista, jotka pitävät perhettään koossa ja toimivat kannattelevina voimina myös haastavissa elämäntilanteissa. Monet tarinoista ovat sellaisia, ettei sellaista kohtaloa toivoisi kenellekään. Valitettavasti teoksen jälkeen totean myös sen, että länsimaisilla ihmisillä voi olla taipumusta käyttää hyväkseen joidenkin thaimaalaisten naisten heikkoa asemaa.

Teos on kristillistä lähetystyötä tehneen, teologian tohtori Lilja Kinnunen-Riipisen kirjoittama. Kristillinen painotus näkyy siinä, että jotkut tarinoista kertovat kristinuskosta pelastuksensa löytäneistä ihmisistä. Joillekin uskoon tuleminen on ollut tie ulos umpikujasta. Teos sopii mielestäni kuitenkin luettavaksi uskontokunnasta riippumatta ja se välittää toisenlaista kuvaa aurinkoisen julkisivun takaa. Viimeistään tsunamin iskeytyminen lomaparatiisiin yhdisti ihmiset toisiinsa ennennäkemättömällä tavalla.

Tekniset tiedot:
Kinnunen-Riipinen, Lilja: Hymyn takaa
ISBN: 951-624-324-X
Suomen Lähetysseura 2005
Sidottu, 115 s.
Kirjastoluokka: 48.14

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...