torstai 16. elokuuta 2012

Iftar Valkoisessa talossa

Presidentti Barack Obama isännöi Valkoisessa talossa iftar-illallisen, joka on ollut perinteenä Clintonin hallintokaudelta alkaen. Osallistujina illallisella oli muun muassa kongressin jäseniä, uskonnollisia ja ruohonjuuritason muslimijohtajia eri islamin suuntauksista sekä diplomaatteja.

Barack Obama otti pitämässään puheessa esiin esimerkiksi uskonnonvapauden ja kertoi, että aikoinaan presidentti Thomas Jeffersson oli järjestänyt iftar-illallisen tunisialaisen lähettilään kanssa. Hän myös mainitsi, että jokaisen uskonnon erityislaatuisuudesta huolimatta ramadanin elementeistä monet ovat useille eri uskonnoille yhteisiä: paastoaminen, rukoilu, Jumalan puoleen kääntyminen, perheiden kokoontuminen yhteen ja vähempiosaisten muistaminen. Obama nosti esiin musliminaisten rohkeuden arabikevään aikana ja kertoi myös esimerkkejä amerikkalaisista musliminaisista, joista osa otti osaa myös nyt järjestettyyn illalliseen. Hän kuvasi heitä islamin amerikkalaisiksi kasvoiksi ja puhui uskonnollisen pluralismin puolesta ottaen esiin myös viimeaikaiset iskut moskeijoihin, temppeleihin ja synagogiin.

Presidentti Obaman englanninkielinen puhe on luettavissa ja video katsottavissa täällä. En ollut aikaisemmin tiennyt tällaisesta perinteestä, joten pidän sitä positiivisena ja rakentavana tilaisuutena eri uskontokuntiin kuuluvien keskinäisen ymmärtämyksen ja dialogin lisäämiseksi.

1 kommentti:

  1. Asalamu alaikum,

    JazakAllah khair for sharing..

    Latest post, Learn what to do on The Night Preceding Eid-ul-Fitr

    Take Care

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...