torstai 6. syyskuuta 2012

Syksyn sävyjä

Viime viikonlopun kirjastoreissulla mukaan tarttui hiljattain julkaistu Villiä virkkausta - palavirkkauksen uudet kuviot- teos, joka sisältää ohjeet 144 ympyrän, kolmion, kuusikulmion, neliön ja muun mallin virkkaamiseen.Teoksen arvostelu löytyy esimerkiksi täältä. Kirja on niin värikylläinen ja modernin selkeä, että useampaakin mallia olisi tehnyt mieli kokeilla heti. Valitsin kuitenkin erään kuusikulmiomallin (kirjan malli no 38), josta olen suunnitellut virkkaavani kanervan, viininpunaisen ja murretun sinisen sävyjä yhdistelemällä vaikkapa peitteen. Muutamat ensimmäiset palat ovatkin jo valmistuneet (kuvassa). Tuttavapiirissäni odotellaan perheenlisäystä pariinkin perheeseen, joten ehkäpä palavirkkauksena toteutettu lahja olisi sopiva vaihtoehto uudelle tulokkaalle.. Näitä kuvioita yhdistelemällä rajana on vain oma mielikuvitus.

Samana päivänä neulelankoja läpikäydessäni huomasin ikävän yllätyksen. Koiperhoset olivat pitäneet kestejään lankakorissani niin, että varsinkin eniten villaa sisältäneet langat olivat hapertuneet paikoittain pelkäksi pölyksi. Sain heittää paljon lankaa menemään, kun jäljelle oli jääyt niin lyhyitä pätkiä, ettei niistä jäänyt hyödynnettäväksi. Jos jotakin myönteistä haluaa tästä asiasta löytää, niin ainakin lankavyötteiden antamat tiedot lankojen koostumuksesta pitävät paikkansa, sillä akryyli- ja muut tekokuituiset langat olivat saaneet jäädä rauhaan ja niistä pystyy vielä suunnittelemaan käsitöitä. Nyt lankakorini on saanut hätäsuojauksen muovipusseista ja harkitsen koipallojen hankkimista. Pitänee samalla tarkastaa muutkin varastossa olevat, jo valmiit käsityöt mahdollisten koivahinkojen varalta, unohtamatta tietenkään muitakaan villavaatteita. 

Lempivuodenaikani on siis saapunut ja mikäpä olisi viihtyisämpi tapa viettää aikaa koleiden tuulten puhaltaessa ja sateen ropistessa ikkunaan kuin ottaa esiin virkkuukoukku ja värikkäät langat.Virkkaaminen toimii oivana vastakohtana työlle ja tuloksen näkee heti. Varsinkin tällaisten pienten palojen kanssa tuntee saavansa nopeasti valmista aikaan. Tervetuloa syksy!

2 kommenttia:

  1. Beautiful crochet!!! Ma sha Allah!!!

    VastaaPoista
  2. Thank you Fruitful Fusion! It has been a while since I have made any handicrafts, so I feel enthusiastic to start some new project now.

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...