maanantai 26. marraskuuta 2012

Siivet ovat lentämistä varten


Kun hän kasvoi aikuiseksi, hänen isänsä sanoi hänelle:"Poikani, me kaikki emme synny siivet selässä. On kyllä totta, ettei sinun ole pakko lentää, mutta minusta olisi murheellista jos tyytyisit kävelemään kun sinulla kerran on siivet jotka hyvä Jumala on sinulle antanut."
- Mutta minä en osaa lentää, poika vastasi.
- Totta..., isä sanoi. Ja käveli poikansa kanssa aina vuorenjyrkänteen reunalle saakka.
- Näetkö, poika? Tuo on tyhjyyttä. Kun tahdot lentää, tule tänne, ota ilmaa siipiesi alle ja hyppää tyhjyyteen. Levitä vain siipesi ja lennä.
Poika epäröi.
- Entä jos putoan?
- Et kuole, vaikka putoaisit. Saisit vain muutamia naarmuja ja seuraavalla yrityksellä olisit niiden ansiosta voimakkaampi, isä vastasi.
Poika palasi kylään tapaamaan ystäviään. He olivat kumppaneita, joiden kanssa hän oli kulkenut koko elämän.
Ahdasmielisimmtä sanoivat hänelle:"Oletko hullu? Minkä tähden? Isäsi on puolihullu... Minkä tähden sinun muka pitäisi lentää? Mikset luovu tuollaisista hullutuksista? Kenen muka olisi pakko lentää?"
Hänen parhaat ystävänsä neuvoivat häntä:"Entä jos se onkin totta? Eikö se olisi vaarallista? Mikset kohoa hiljakseen? Yritä ensin hypätä portailta tai puun latvasta. Mutta... miksi jyrkänteen reunalta?"
Nuorukainen kuunteli niiden neuvoja, jotka rakastivat häntä. Hän kiipesi puun latvaan ja hyppäsi täynnä rohkeutta. Hän levitti siipensä ja heilutti niitä ilmassa kaikin voimin, mutta ikävä kyllä hän putosi maahan.
Suuri kuhmu otsassaan hän kohtasi isänsä.
- Sinä valehtelit minulle! En osaa lentää. Yritin ja katso millaisen iskun sain! En ole sellainen kuin sinä. Siipeni ovat pelkkä koriste.
- Poikani, isä sanoi. - Jotta voisit lentää, sinun täytyy luoda välttämätön tyhjä tila, jotta siiville jää tilaa levittyä auki. Se on kuin laskuvarjolla hyppäämistä: hyppäämiseen tarvitaan riittävästi korkeutta.
Jotta voisit lentää, sinun täytyy alkaa ottaa riskejä.
Jos et tahdo ottaa riskejä, sinun olisi ehkä viisainta alistua ja kävellä loppuikäsi.

Lähde: Jorge Bucay: Kuuntele tämä tarina (s. 90-91)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...