perjantai 28. joulukuuta 2012

Kirja-arvio: Meteoriitti

Dan Brownin kolmas jännitysromaani vie lukijan keskelle Yhdysvaltain presidentinvaalikamppailua. Istuva presidentti Herney on saanut haastajakseen senaattori Sextonin, joka on nostanut vaalien asiakysymykseksi Yhdysvaltain avaruusjärjestön Nasan ja sen loppumattomat rahanreiät. Sextonin mukaan Nasa pitäisi yksityistää, sillä se kuluttaa tolkuttomasti veronmaksajien varoja.

Sextonin puheet Nasasta ovat saaneet presidentti Herneyn tukalaan asemaan. Herneyn kannalta kuin onnettaren taikaiskusta Nasa tekee samaan aikaan merkittävän löydön: Milnen jäätiköltä Pohjois-Grönlannista löytyy jäähän hautautuneena 190 miljoonan vuoden ikäiseksi mitattu meteoriitti, joka sisältää merkkejä maapallon ulkopuolisesta elämästä. Neljä riippumatonta tutkijaa vahvistavat löydön oikeellisuuden ja Herney näyttää jo olevan vahvoilla presidenttikilvassa. Kaiken takaa paljastuu kuitenkin mittava salaliitto, jonka takaa löytyy yllättäviä merkittävässä asemassa olevia henkilöitä. Onko meteoriitti oikeasti meteoriitti, millaiset vaikutukset löydöllä on presidentinvaaleihin ja kuinka käy Nasan?

Meteoriitti hyödyntää muiden Brownin teosten tapaan paljon nykyteknologian viimeisimpiä saavutuksia juonikuvioiden toteutuksessa. Juuri se tekee mielestäni hänen teoksistaan mielenkiintoisia aina loppumetreille saakka. Juonikuvio on onnistuttu rakentamaan niin, etten ainakaan itse osannut arvata kirjan loppuratkaisua etukäteen. Jännityskirjallisuuden ja nykyteknologian yhdistelmästä pitäville tämä teos on varma valinta; kuitenkaan Brownin teoksista tämä ei nouse suosikikseni.

Tekniset tiedot:
Brown, Dan: Meteoriitti
Suomentaja: Jorma-Veikko Sappinen
ISBN: 951-0-31783-7
WSOY 2006
Sidottu, 519 s.
Kirjastoluokka: 1.4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...