torstai 21. helmikuuta 2013

(Edistys)askelia uskon tiellä

 Peittävämpi hijab

Olen löytänyt itselleni sopivamman tuntuisen tavan pitää päähuivia, joka on samalla myös entistä peittävämpi. Ainakin tässä vaiheessa se tuntuu mukavalta, helpolta ja ennen kaikkea luontevalta. Nähtäväksi jää, minkä muunnoksen kesä tuo siihen tullessaan, sillä se on samalla myös aika lämmin ja on sopinut siten hyvin kylmään vuodenaikaan.

Puheen ja käyttäytymisen parantaminen

Olen alkanut viime aikoina kiinnittää erityistä huomiota siihen, että puheeni ja käyttäytymiseni olisi mahdollisimman paljon islamin mukaista. Pienten lasten kanssa kärsivällisyyttä ja neuvottelutaitoja koetellaan monta kertaa päivässä mutta omalla esimerkillä voi olla vaikuttamassa siihen, että edes pikku hiljaa lapsetkin oppivat käyttäytymään ja ottamaan muut huomioon. Onhan muistettava, ettei peittävinkään hijab peitä huonoa käytöstä.

Toinen asia, johon haluan kiinnittää huomiota on se, että kanssaihmisten elämän voi vaikuttaa positiivisesti monilla pienillä asioilla. Vaikka olisi itse herännyt "väärällä jalalla" tai asiat tuntuisivat muuten menevän Murphyn lain mukaan pieleen, voi omalla suhtautumisella olla levittämättä negatiivista energiaa kauemmaksi. Välttelen itse sellaisten ihmisten seuraa, joista välittyy negatiivista energiaa, joten en halua olla itsekään levittämässä sitä. Yksi negatiivisen energian muoto on juoruilu ja pahan puhuminen selän takana.

Ajankäyttö 

Vuosien kertyessä olen tullut entistä haluttomammaksi tekemään kompromisseja sen suhteen, miten ja kenen kanssa vietän aikaani. Toisaalta olen myös entistä tarkempi sen suhteen, millaisia televisio-ohjelmia katson ja kirjoja luen. Vaikka Suomen Yleisradiota on toisinaan parjattu kristinuskon sanan levittämisestä, on sen tarjonta ollut kaiken kaikkiaan suomalaisten yleissivistyksen kartuttamisen kannalta merkittävä. Ainakin mainoskanavien tarjontaan verrattuna tarjonta on yleisesti ottaen laadukasta ja asiallista. Yksi islamin piirteistä on oppimisen merkityksen korostaminen, minkä voi katsoa tarkoittavan itsensä sivistämistä.

Arabia

Tällä saralla on vielä parantamisen varaa. Olin aloittamassa uudestaan arabian omatoimisen opiskelun, mutta samaan aikaan löysin Avoimen yliopiston kurssitarjonnasta itselleni sopivan opintokokonaisuuden, joten arabian opiskelu on siirtynyt (jälleen) parempaa aikaa odottamaan. Jonkinlaisena edistyksenä voinee pitää sitä, että katson kuitenkin puoliaktiivisesti arabiankielisiä ohjelmia. En voi kuitenkaan mitään sille tunteelle, että tunnen olevani lukutaidoton kun en hallitse vielä edes arabian aakkosia, jolloin voisin ehkä edes yrittää liikkeen nimestä päätellä, onko kyseessä vaikkapa lääkärin vastaanotto tai kampaamo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...