perjantai 22. helmikuuta 2013

Islam ja dinosaurukset

Tämä kiinnostava fatwa osui silmiini käydessäni selaamassa IslamTodayn uusimpia fatwoja. Olen miettinyt joskus islamin suhtautumista dinosauruksiin, joten tässä seuraavaksi kyseisen sivuston tieteellisten tutkimuksen komitean antama vastaus erään henkilön lähettämään kysymykseen siitä, kuinka islam selittää dinosaurusten olemassaolon. Käännös englannista suomeksi on omani, joten pyydän anteeksi mahdollisia virheitä käännöksessä.

[...] Tiedämme, että Jumala on luonut kaiken, mukaan eläimet. Kuitenkaan Koraani ja sunna eivät kerro kovin suurella tarkkuudella, kuinka näiden olentojen luominen tapahtui ja millä aikaskaalalla. Koraani kertoo, että taivas ja maa luotiin kuudessa päivässä, mutta Tafsirin [Koraanin selitysteos] oppineet myöntävät, että näiden päivien pituudesta ei ole varmuutta.

Voimme yrittää oppia jotakin Maan historiasta tutkimalla luomisen todisteita. Tämä on tieteilijöiden, kuten astronomien, geologien, biologien ja paleontologien työtä. Samalla tavoin voimme oppia jotakin ihmisyyden historiasta tutkimalla ihmisartefakteja ja dokumentteja. Tämä on historioitsijoiden ja arkeologien työtä.

On selvää, ettei meidän tulisi koskaan hyväksyä yhtään tieteilijän tai historioitsijan tekemää johtopäätöstä, joka on ristiriidassa Koraanin tai sunnan selkeiden ja kiistämättömien tekstien kanssa. Kuitenkaan emme voi kumota tieteellisiä väitteitä omien mielipiteidemme tai subjektiivisten pyhien tekstien tulkintojen perusteella. Selkeiden tekstuaalisten todisteiden puuttuessa tieteelliset väitteet pysyvät tai kaatuvat omien ansioittensa perusteella.

Lähde: http://www.esq-news.com
 
Mitä tulee dinosaruksiin, niitä ei mainita Koraanissa ja sunnassa. Itse asiassa useimpia eläimiä, jopa niitä jotka ovat olemassa nykypäivänäkin, ei mainita näissä lähteissä. Kuitenkaan se ei tarkoita, ettei noita eläimiä ole olemassa. Koraani ja sunna eivät ole tieteellisen tutkimuksen tai luonnonhistorian lähteitä. Kysymys dinosaurusten olemassaolosta ja muut luonnonhistorialliset asiat kuuluvat tieteen puolelle. Fossiilitodisteet ovat ylivoimaisia, joten nämä eläimet ovat olleet olemassa.

Koraanilla ei ole mitään sanottavaa dinosaruksista puoleen eikä toiseen paitsi tietenkin niin, että kaikki mikä on luotu ennen tai nykyään on ollut Jumalan luomaa sillä tavoin kuin Hän halusi sen luoda.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...