torstai 28. maaliskuuta 2013

Kirja-arvio: Onko minussa jotakin vikaa vai onko kaikki paskaa? Modernin elämän sanakirja

Ottavatko sinua päähän plussakortit, bling bling, TV-tyrannit tai vaikkapa lemmikkieläinten plastiikkakirurgia? Mikäli vastaus yhteen tai useampaan kohtaan on kyllä, onko vika sinussa vai onko koko nyky-yhteiskunta saavuttanut pohjanoteerauksen? Tähän teemaan paneutuu teos Onko minussa vikaa vai onko kaikki paskaa? Modernin elämän sanakirja. Sanakirjamaiseen tapaan jokaisen aakkosen alle on koottu kirjaimesta riippuen enemmän tai vähemmän sellaisia ilmiöitä, joita ei vielä vuosikymmen tai pari sitten ollut välttämättä olemassakaan - toisin sanoen ilmiöitä, jotka ovat tulleet modernin elämäntavan kylkiäisenä. Teokseen on päässyt mukaan joukko julkkiksia, hampurilaisravintoloita ja muita yrityksiä sekä sekalaisia ilmiöitä elämän eri osa-alueilta.

Tietystä näkökulmasta katsottuna monissa nykyelämän ilmiöissä on kummallisia piirteitä, jotka tässä teoksessa on nostettu esiin. Teoksen kielenkäyttö on ilmeisesti tarkoitettu mahdollisimman maanläheiseksi, joten tyyli on puhekielinen ja kirosanoja riittää teoksen otsikosta alkaen. Osa mukaan valituista ilmiöistä onnistui huvittamaan osuvilla kuvauksillaan, pienen osan hauskuus jäi ainakin minulta tavoittamatta. Teos on toimitettu erikseen suomeksi, joten tähän laitokseen lienee otettu mukaan suomalaisille läheisempiä ilmiöitä ja henkilöitä. Kielenkäyttö latisti hieman lukukokemusta, muuten varsin kelvollinen kirja.

Tekniset tiedot:
Lowe, Steve ja Alan McArthur: Onko minussa jotakin vikaa vai onko kaikki paskaa? Modernin elämän sanakirja
Suomentaja, toim.: Kalle Haatanen
ISBN: 951-796-453-6
Atena Kustannus 2006
Sidottu, 271 s.
Kirjastoluokka: 1.4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...