perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kirja-arvio: Tuulen maa

Irlanti-aiheisista kirjoistaan tunnettu Hanna Tuuri jatkaa Tuulen maa -teoksellaan tutulla linjalla, tuttujen aiheiden parissa. Teoksen kaksikymmentä lyhyttä kertomusta johdattavat lukijan Länsi-Irlannin maaseudun leppoisaan elämänmenoon. Puutarhakoulua pitävä Tuuri keskittyy kertomuksissaan esimerkiksi puutarhanhoitoon liittyviin haasteisiin, kulttuurieroihin englantilaisten, irlantilaisten, amerikkalaisten ja suomalaisten välillä sekä maaseudun vierailijoihin ja luonnon ilmiöiden tarkkailuun. Monet Tuurille ja hänen naapureilleen ja tuttavilleen sattuneet tapahtumat ja kohtaamiset ovat varsin arkipäiväisiä, mutta samalla pienuudessaan hyvin inhimillisiä.

Teoksen pohjavire on lämminhenkinen ja hyväntahtoinen; varsinkin Irlannista pitäville tämä teos on mainio nojatuolimatkakirja.Olisi ollut mielenkiintoista lukea Tuurin ja hänen miehensä pitämästä puutarhakoulusta, sillä tässä, kuten muissakaan Tuurin teoksissa, se mainitaan silloin tällöin korkeintaan sivulauseessa. Tuurin kiinnostus kasveihin ja puutarhanhoitoon ei jää kuitenkaan epäselväksi. Tämä teos yltää hyvinkin samalle tasolle kuin Tuurin aikaisemmat teokset.

Tekniset tiedot:
Tuuri, Hanna: Tuulen maa
ISBN: 978-951-1-25400-3
Otava 2012
Sidottu, 174 s.
Kirjastoluokka: 45.7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...