torstai 16. toukokuuta 2013

Kirja-arvio: Meidän kesken. Naisten ystävyyssuhteiden arkea

Meidän kesken - naisten ystävyyssuhteiden arkea kertoo nimenä kirjan sisällöstä oleellisimman. Naisten ystävyydestä on aikaisemmin kirjoitettu hyvin vähän, kuten Mäkinenkin teoksensa aluksi toteaa, joten siksi tämä teos on omiaan paikkaamaan tätä vajetta. Mikä naisten ystävyyssuhteita pitää koossa? Millaisia ystäviä työn kautta voi saada? Voiko todellista ystävyyttä pitää yllä isommassa porukassa vai vaaditaanko aina kahdenkeskistä aikaa? Miten vuosia kestänyt ystävyys poikkeaa uuden ystävän kanssa olemisesta? Voivatko nainen ja mies olla ystäviä? Miten suhtautua ystävänä menestykseen tai hänen kohtaamaansa vastoinkäymiseen? Miten riidellä rakentavasti? Entä mitä tarkoittaa ystäväbudjetti? Näihin ja muihin kysymyksiin on pyritty vastaamaan tämän teoksen sivuilla - suhteellisen lyhyeen teokseen on saatu koottua todella paljon asiaa.

Mäkinen on haastatellut teostaan varten eri elämäntilanteissa olevia ja erilaisia ystävyyssuhteita kokeneita naisia. Teokseen on sisällytetty paljon lainauksia haastatelluilta henkilöiltä, jotka valottavat ja elävöittävät Mäkisen analyysiä. Meistä jokaisella on jonkinlaisia kokemuksia ystävyydestä tai sen puuttumisesta, joten siksi teoksesta löytynee yhtymäkohtia hyvin monenlaisten naisten elämään. Suosittelen erityisesti naisille.

Tekniset tiedot:
Mäkinen, Arja: Meidän kesken. Naisten ystävyyssuhteiden arkea
ISBN: 978-952-247-094-2
Kirjapaja 2010
Sidottu, 187 s.
Kirjastoluokka: 17.3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...