sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Yhden ajanjakson loppu

Muutaman viime kuukauden aikana on tuntunut, että moni asia on saanut väistyä uuden tieltä. Esimerkiksi pari kolme sellaista blogia, joista minulla oli tapana käydä hakemassa arkipäivääni inspiraatiota ja samanhenkisiä ajatuksia, sulkeutuivat joko yllättäen tai niin, että blogin pitäjä ilmoitti lopettavansa uusien tekstien postittamisen ja poistavansa jossakin vaiheessa koko blogin. Yksi niistä oli sellainen, joka oli osaltaan vaikuttanut päätökseeni palata muslimiksi, joten oloni oli jonkin aikaa (ehkä edelleenkin) aika haikea. Toinen blogi puolestaan käsitteli hyvin osuvalla tavalla elämän yksinkertaistamista arkipäivän ilmiöiden kautta.

Kaikkein kiinnostavinta tässä on ehkä se, että en tuntenut näiden blogien pitäjiä henkilökohtaisesti enkä muutenkaan muuten kuin niminä tai nimimerkkeinä. Silti heidän kirjoituksillaan oli merkittävä vaikutus eämääni. Luulen, että monen muunkin blogin kohdalla niiden pitäjällä ei välttämättä ole käsitystä siitä, millainen vaikutus heidän teksteillään voi olla yksittäisten ihmisten elämään. Sama tietysti koskee myös muitakin viestintätapoja, kuten kirjoja tai elokuvia. Ehkäpä suurin osa lukijoista käy sivuilla anonyymisti, jolloin niiden pitäjän on vaikea hahmottaa lukijakuntaansa. Toisaalta jotkut bloggailijat voivat kirjoittaa pääasiassa itseään varten, jolloin erityistä kommenttien ryöppyä ei odotakaan.

Kuin sattumien summana myös pari naapuriani muutti hiljattain pois. Nämäkin sellaisia puolituttuja, joiden kanssa pääasiassa vaihdoin tervehdyksen vastaan tullessa, mutta juuri muuten en heitä tuntenut. Omalla tavallaan sekin kosketti, kun huomasin heidän muuttaneen pois, vaikka en ollut osannut pitää heitä elämäni kannalta merkityksellisinä.

Olemme myös itse vaihtaneet maisemaa ja jättäneet siinäkin mielessä jotakin vanhaa taaksemme. On aika luoda uusia naapuruussuhteita, saada uusia tuttavia ja ystäviä, avata ovet uudelle. Jotenkin nyt tuntuu konkretisoituvan miete, jonka mukaan vanhan oven sulkeminen avaa oven johonkin uuteen. Aika näyttää, mihin.P.S. Mangomme on selvinnyt muutosta ja on aloittanut viime viikon aikana hurjan kasvun. Tuntuu hämmästyttävältä, että ilman aikaisempaa kokemusta olemme saaneet sen kasvamaan noin hienosti.

2 kommenttia:

  1. Ihana blogijulkaisu! Tekstisi ovat todella kauniisti kirjoitettu ja niitä on mukava lukea! Nyt kun olen taas vähän aktivoitunut bloggaamisen suhteen, käväisen täällä varmaan useamminkin ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos myös tästä kannustavasta kommentista, Forenoon! Tervetuloa takaisin blogien maailmaan :). Itselläni on tällä hetkellä sellainen elämäntilanne, etten ole ehtinyt julkaisemaan niin paljon tekstejä kuin aikaisemmin. Kirjojakaan (oppikirjoja lukuun ottamatta) en ole ehtinyt lukemaan vähään aikaan, vaikka muutama mielenkiintoinen olisi odottamassa. Ehkäpä sekin onnistuu taas jonkin ajan kuluttua, insha Allah. Joka tapauksessa on kiva kuulla taas sinusta pitkästä aikaa.

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...