sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Jumala rakastaa hyvää tekeviä

jotka antavat uhrilahjoja sekä varakkaina että köyhinä ollessaan, jotka hillitsevät vihansa ja antavat anteeksi ihmisille; niin, Jumala rakastaa niitä, jotka hyvää tekevät. (3:133)

Lähde: http://redecorate.com/courtesy-kindness-and-good-manners/


Islamissa hyvien tapojen merkitystä ei voine korostaa liikaa. Profeetta Muhammadin (saws) kerrotaan sanoneen seuraavaa hyvistä tavoista:

"Minut lähetettiin täydentämään hyvät tavat." (Al Bukhari)
"Mikään ei paina vaa'assa niin paljon kuin hyvät tavat." (Ahmed ja Abou Daoud)
"Oikeamielisyys on hyvissä tavoissa." (Al Bukhari)
"Kaikkein täydellisimpiä uskossaan ovat ne, joilla on paremmat hyvät tavat." (Ahmed ja Abou Daoud)
"Rakastan niitä, joilla on hyvät tavat ja he ovat lähimpänä minua Tuomiopäivänä." (Al Bukhari)

Kerran Profeetalta (saws) kysyttiin, mikä on paras teko. Hän vastasi: "Hyvät tavat". Häneltä kysyttiin myös, mitkä teot auttavat pääsemään Paratiisiin. Hän vastasi: "Hurskaus ja hyvät tavat." (Al Tormozey). Profeetan kerrotaan myös sanoneen: "Orja voi saavuttaa korkeimman tason ja parhaan aseman tuonpuoleisessa hyvien tekojensa tapojensa kautta, vaikka hän olisi ollut heikko uskossaan." (Al Tabarany)

Hyviä tapoja ovat esimerkiksi kohteliaisuus,työteliäisyys, toisten huomioiminen, oikeamielisyys, kärsivällisyys, kiitollisuus, tyytyväisyys sekä kateuden, kiusaamisen, juoruamisen, uteliaisuuden ja halveksunnan välttäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...