tiistai 9. heinäkuuta 2013

Nöyryydestä

Muslimin tulisi tuntea nöyryyttä ilman nöyryytyksen tunnetta. Nöyryys on yksi hänen parhaista ja ihanteellisimmista ominaisuuksistaan. Samanaikaisesti muslimin tulisi välttää ylimielisyyttä eikä hyväksyä sitä ominaisuudekseen. Muslimin tulisi olla nöyrä, jotta Jumala voi ylentää hänet ja välttää ylimielisyyttä, jottei Jumala alentaisi häntä. [...]

On kolmentyyppisiä ihmisiä, joille Jumala ei puhu, joita Hän ei puhdista tai joihin Hän ei katso ja joita tullaan piinaamaan kaikkein pahimmin: vanha huorintekijämies, valehteleva kuningas ja ylimielinen tarvitseva ihminen. [...]

Nöyryyden muotoja:

* Jos mies kulkee ikätovereittensa edellä, häntä pidetään ylimielisenä, ja jos hän pysyy heidän takanaan, häntä pidetään nöyränä.
* Jos joku jättää paikkansa tunnetulle tai suositulle miehelle tai jos hän ottaa hänen kenkänsä jalasta tai menee hyvästelemään hänet, hän on nöyrä.
* Jos joku nousee paikaltaan tavatakseen normaalin miehen ilo ja onnellisuus kasvoillaan ja jos hän on tälle miellyttävä, hyväksyy hänen kutsunsa ja auttaa häntä saavuttamaan sen mitä tämän tulee saavuttaa ajattelematta olevansa parempi kuin tämä, hän on nöyrä.
* Jos joku tapaa itseään heikommassa asemassa olevan tai henkilön, joka on samassa asemassa hänen kanssaan, kantaa tämän kantamuksen ja auttaa häntä saavuttamaan mitä tämän tulee saavuttaa, hän on nöyrä.
* Jos joku istuu köyhän, tarvitsevan tai sairaan kanssa ja hyväksyy heidän kutsunsa, syö heidän kanssaan ja kävelee heidän kanssaan samaa tietä, hän on nöyrä.
* Jos joku syö ja juo ilman ylenmääräisyyttä ja jos hän pukeutuu ilman ylimielisyyttä, hän on nöyrä.

- Teoksesta Abou Bakr Jaber el-Jazaery: The Approach of the Muslim

Lähde: http://annabrixthomsen.com/

Nöyryys ei ole sitä, että ajattelet vähemmän itsestäsi, vaan että ajattelet vähemmän itseäsi.
- Rick Warren

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...