torstai 4. heinäkuuta 2013

Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa

Hiljainen länsimainen nuori nainen, joka ei pukeudu islamin sääntöjen mukaisesti eikä peitä hiuksiaan. Vasenkätinen toisuskoinen, joka vielä syökin väärällä kädellä. Ei yhteistä kieltä, mutta elekieltä ja joitakin sanoja käyttäen on mahdollista tulla kohtuullisesti toimeen. Ei tiedossa paljonkaan taustatietoja eikä mukana perheenjäseniä. Ei osaa islamin puhtaussääntöjä. Luultavasti joitakin käsittämättömältä vaikuttavia käyttäytymistapoja. Tällainen minä olin useampi vuosi sitten.

Olen toisinaan miettinyt, kuinka itse suhtautuisin siihen, jos edellä kuvatun kaltainen nuori nainen haluaisi mennä poikani kanssa naimisiin. Olisiko asia helppo hyväksyä? Ottaisinko hänet avosylin vastaan? Olisinko tarpeeksi kärsivällinen katsoakseni hänen loputtomalta vaikuttavia käyttäytymisvirheitään läpi sormien? Olisiko minusta ylistämään sitä, että poikani on saanut tästä naisesta hyvän vaimon? Luulen, että vastaus useamman kysymyksen kohdalla ei ole aivan ihanteellinen.

Olen ollut siinä mielessä hyvin onnekas, että anoppini on nähnyt sisimpääni paremmin kuin minä itse silloin, kun vielä olin matkalla kohti islamin löytämistä. Hän on tukenut minua ja toiminut erittäin esimerkillisesti olemalla pitkämielisempi kuin useampi tuntemani ihminen. Tämä on taas kerran ollut hyvä muistutus siitä, ettei sydämen sivistykseen tarvita suurta koulusivistystä. Joillakin ihmisillä vain on salaperäiseltä vaikuttava taito toimia oikein ja auttaa muitakin kehittymään parempaan suuntaan. Pidän todennäköisenä sitä, että ilman saamaani lämmintä vastaanottoa olisin jäänyt paitsi myös kaikesta siitä hyvästä, joka islamiin palaaminen on tuonut mukanaan. Suhtautumistavalla on yksinkertaisesti erittäin suuri merkitys varsinkin silloin, kun yksilö itse on vielä epävarma itsestään.

"Be the change you want to see in the world" on Mahatma Gandhin käyttämä sanonta, joka tulee väistämättä tässä yhteydessä mieleen. Sanalla sanoen ole itse se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa tapahtuvan. Liikaa väkivaltaa? Toimi rauhan puolesta. Liian vähän aikaa perheelle tai muille tärkeille asioille? Mieti, kuinka voit vähentää toisarvoisiin asioihin käyttämääsi aikaa. Toimi sellaisen esimerkin mukaisesti, jota voi soveltaa yleisenä käyttäytymissääntönä. Osoittaessasi muita sormella muista, että kolme muuta sormea osoittaa sinua itseäsi kohti. Kuinka helppoa onkaan löytää muista virheitä, mutta samalla unohtaa kaikki ne virheet, joita on itse tehnyt ja edelleen tekee.

Tulevan ramadan-kuukauden tavoitteena on omalta osaltani pyrkiä suurempaan kärsivällisyyteen ja omien virheiden huomaamiseen muiden virheiden sijaan. Kiinnittämällä huomiota omaan käyttäytymiseen ja varmistamalla toimivansa hyvänä esimerkkinä kukin meistä voi olla muuttamassa tätä maailmaa parempaan suuntaan, jos Jumala suo. Porkkana toimii usein paremmin kuin keppi ja samalla kasvaa itse ihmisenä sellaiseen suuntaan, joka hyödyttää itsen lisäksi ihmisiä ympärillä.

2 kommenttia:

  1. Kaikkea mahdollista hyvaa kohta alkavalle Ramadankuukaudelle,sisko) Jos Jumala suo.
    Meilla mieheni kanssa oli onni paasta mukaan pyhiinvaellusmatkalle Turkin Adiamaniin, missa saimme uskollemme valtavan tuen. Kirjoitin siita blogissani.

    VastaaPoista
  2. Lämmin kiitos ja samoin sinulle Sateenkaari kaikkea hyvää <3. Olkoon tuleva paastokuukausi meille siunaukseksi, jotta jaksamme jatkaa myös sitä seuraavat kuukaudet paremmalla tiellä, insha Allah.

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...