torstai 29. elokuuta 2013

Kirja-arvio: Isonenä kurkistaa Kiinaan

Isonenä kurkistaa Kiinaan on perusopas kenelle tahansa Kiinasta kiinnostuneelle ja tiiviissä ja helppolukuisessa muodossa oleva tietopaketti vaikkapa liikemiehelle, turistille tai nojatuolimatkailijalle. Kysymys-vastausmuotoinen teos paneutuu kahdeksan eri aihepiirin kautta Kiinan historiaan ja nykypäivään. Aihepiirejä ovat kiinalaisten määrä, talous, Kiinan ja ulkomaailman suhde, yhteiskuntajärjestelmä, kommunismin ja kapitalismin suhde, uskonnolliset ja aatteelliset kysymykset sekä Kiinan nousu. Kysymykset ovat varsin suorasukaisia ja omaperäisiä, esimerkkeinä kiinalaisten hautaamistavat tai se, kuinka Kiinan kehitys on vaikuttanut öljyn maailmanlaajuisen hinnan kehittymiseen. Entä vievätkö kiinalaiset joku päivä kaikki työpaikkamme ja miksi peruskoulutus Kiinassa ei ole ilmaista? Miten hyvin yleisiin kaivosonnettomuuksiin suhtaudutaan kiinalaisten keskuudessa?

Kirjan kirjoittanut Pekka Mykkänen on työskennellyt Yleisradion Kiinan-kirjeenvaihtajana vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Teoksen vastaukset kertovat Mykkäsen tietämyksestä, joka on luonnollisesti keskivertoa syvempää. Tämänkaltainen teos on hyvä opas henkilölle, joka haluaa nopeasti saada Kiina-tietonsa suhteellisen ajan tasalle (huomioon ottaen teoksen julkaisuvuosi).

Tekniset tiedot:
Mykkänen, Pekka: Isonenä kurkistaa Kiinaan
ISBN: 978-952-459-807-1
Kustannusosakeyhtiö Nemo 2007
Nidottu, 224 s.
Kirjastoluokka: 48.183

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...