keskiviikko 28. elokuuta 2013

Kirja-arvio: Rukki, mantra ja piilaakso. Intian päiviä ja öitä

Matka Intiaan on matka ihmiseen. Tähän voisi tiivistää kokeneen Intian-matkaajan Seppo Järvisen tunnot jälleen hänen yhdellä matkallaan maahan, joka vetää häntä puoleensa kerta toisensa jälkeen. Tällä matkalla Järvinen asuu kuukauden intialaisessa perheessä ja kolme kuukautta luostarissa. Intia avautuu maan tasalta värikylläisenä, kaikkien mahdollisten tuoksujen ja hajujen kyllästämänä, eri kulkuneuvoista käsin.

Teoksessa ei ole varsinaista juonta eikä se ole mielestäni matkakirja sellaisenaan. Ennemminkin sitä voisi luonnehtia kirjoituskokoelmaksi, jossa on eri pituisia kirjoituksia vaihtelevista aiheista, kuten luonnonsuojelusta, ayurveda-hoidoista, elämästä luostarissa, turistin osasta Intiassa, paikallisesta ruoasta ja katuelämästä, toisesta Intian-matkaajasta Satu Rommista ja niin edelleen.  Intialla on paljon tarjottavaa sellaiselle, jonka mieli on avoin.

Teoksen pohjavire on pohdiskeleva ja asioita, varsinkin länsimaista elämäntapaa kyseenalaistava. Järvisen kirjoitustyyli ei ole mielestäni kovin sujuva, mutta hänen ajatusmaailmansa ja kirjassa käsitellyt aiheet tekevät intialaisesta elämänmenosta kiinnostuneelle tästä kirjasta lukemisen arvoisen. Pieni miinus joistakin välimerkkivirheistä, joita on varsinkin teoksen loppupuolella jonkin verran.

Kirja-arvio:
Järvinen, Seppo: Rukki, mantra ja piilaakso. Intian päiviä ja öitä
ISBN: 978-952-5960-18-1
Enostone 2012
Nidottu, 254 s.
Kirjastoluokka: 48.132

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...