lauantai 17. elokuuta 2013

Let it go - luopumisesta

Tämän kesän reilun kuukauden kestäneen matkamme aikana kauan ja hartaudella kasvattamamme kaksi mangopuun alkua olivat kuivuneet kuoliaiksi. Lopputulos oli odotettavissa jo ennen matkan alkua, sillä harvempi kasvi (lukuun ottamatta ehkä rahapuutamme) kestää ilman vettä niin kauan, vaikka lähtiessä laitoimme niille runsaasti kostuketta aluslautaselle. Odottelen parhaillaan uutta inspiraatiota siitä, mitä kasvattaisi seuraavaksi. Kasvatusurakan aloittaminen voinee venähtää keväälle, sillä syksypuolella valon määrä vähenee siinä määrin, että kasvit siirtyvät hurjaan kasvuun lähtemisen sijaan hämärän lepoon.

Toinen "menetys" tai yllättävä luopuminen tapahtui matkamme aikana, kun kadotin läheiseltä saamani korun, jolla oli minulle myös tunnearvoa. Vahinko mikä vahinko, jonka lahjan antajakin kaikeksi onneksi ymmärsi. Elämä kuitenkin jatkuu ilman sitäkin. Lohduttaudun ajatuksella, että kenties koruni löytäjä keksii sille hyvää käyttöä tai saa muutaman lantin myydessään sen jollekulle. 

Olen joskus miettinyt, miltä tuntuisi jos tämä nyt jo noin neljä vuotta olemassa ollut blogini jonakin päivänä häviäisi. Jokin aika sitten ajatus tuntui suorastaan ahdistavalta, sillä tunnen käyttäneeni tähän paljon aikaa ja vaivaa. Kirja-arvioita on kertynyt ehkä päälle kolme sataa (en ole laskenut tarkkaa lukumäärää) ja tänne olen kirjannut ajatuksiani aivan muslimina oloni alkutaipaleelta lähtien. Sittemmin olen kuitenkin alkanut omaksua hieman toisenlaisen asenteen: kaikelle on aikansa. Tämä ei ole tervetulotoivotus hakkereille murtautua blogiini ja hävittää se bittiavaruuteen. Olen kuitenkin alkanut ajatella, että asioiden on annettava tapahtua ja mennä silloin, kun on niiden aika.

Lähde: machetera.wordpress.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...