sunnuntai 25. elokuuta 2013

Siivouspäivä

Tämä viikonloppu meni tavallista laajemman siivouksen merkeissä. Lasten tavarat löysivät lattiaa ja nurkkia paremman paikan sängynaluslaatikoista ja pehmolelut saivat kodikseen kankaiset jättieläimet, joiden sisään mahtuu uskomaton määrä pehmeitä leluja. Pienellä tavaroiden paikoilleen laittamisella saa paljon siistimmän yleisilmeen kotiin, vaikka osa tavaroista onkin jo taas levinnyt ympäriinsä kahden ikiliikkujan käsissä.

Suuren siivouksen kohteena olivat myös lasten vaatekaapit. Edellisestä tarkastuksesta lienee jo aikaa, sillä pieneksi jääneitä vaatteita löytyi molemman lapsen osalta suuri kassillinen. Samalla nyt ja aivan kohta sopivat vaatteet löytyvät helpommin kaapeista, kun ne eivät ole enää niin täyteen ahdettuja. Pienet vaatteet pääsivät varastoon odottamaan uutta käyttöä.

Ensi viikonloppuna Helsinki muuttuu yhdeksi suureksi kirpputoriksi, ainakin jos on silmiini osunutta mainosta uskominen. Itse olen hieman laiska viemään ylimääräisiä tavaroita ja vaatteita kirpputorille myytäväksi; tähän saakka olen lahjoittanut ne pois. Suunnitelmissa on kuitenkin mahdollisesti lähteä katsomaan muiden pöytiä muutamien sellaisten tavaroiden varalta, joille on osoitautunut muuton myötä tarvetta. (Sivuhuomautuksena todettakoon, että ehkä tylsältä kuulostavana periaatteenani on tulla toimeen mahdollisimman pienellä tavaramäärällä ja jotakin uutta hankkiessani yritän miettiä sen todellista tarvetta. Jos sellaista ei ole, ei ole tarvetta hankkia sitä tavaraakaan.)

Tuli taas todistetuksi todeksi se sanonta, jonka mukaan siistissä kodissa mieli lepää ja ajatus kulkee paremmin. Kodissa on raikas pesuaineen tuoksu ja pyykit viikattuina kaapeissa. Pakastinkin sai täydennystä muutamasta piirakasta ja sämpylöistä. Lasten myötä olen joutunut tottumaan suurempaan tavaramäärään kuin aikaisemmin, mutta onneksi yksi viikonloppu riittää saamaan aikaan pieniä ihmeitä. Ja mikäpä olisi parempi tapa lopettaa urakka kuin keittää sitruuna- tai minttuteetä ja nauttia se rosmariinilla maustetun teeleivän kanssa.Rosmariiniteeleivät (16 palaa)

100 g       perunasosejauhetta
2 1/3 dl    täysjyvävehnäjauhoja
1 tl           kuivattua rosmariinia
2 tl           leivinjauhetta
1 dl          juustoraastetta
1 dl          juoksevaa margariinia tai sulatettua leivontamargariinia
200 g       kermaviiliä

Yhdistä kulhossa kaikki kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää juokseva margariini ja kermaviili. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina neljään osaan. Taputtele palat jauhotetuin käsin tasaisiki pyörylöiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jaa kukin pyörylä taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Paista teeleivät 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Nauti mahdollisimman tuoreina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...