keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kirja-arvio: Perhehytti. Havaintoja lapsista ja vanhemmuudesta

Perhehytti - havaintoja lapsista ja vanhemmuudesta on kokoelma pääosin muissa lähteissä aikaisemmin ilmestyneitä kolumneja siitä, mitä on olla vanhempi ja millaista lapsiperheen elämä on. Kolumnit on julkaistu aikaisemmin Kaksplus-, Martat- ja Lapsen maailma-lehdissä; lisäksi muutama yksittäinen kolumni on julkaistu joissakin muissa lehdissä ja internet-sivuilla.

Katajavuori on kolmen lapsen äiti, jonka kolumnit ajoittuvat usean vuoden ajalle, jolloin osa lapsista ei ollut vielä syntynyt. Omakohtaiset kokemukset on jaettu teokseen väljästi aihepiirien mukaan, joten ne eivät ole suoraan aikajärjestyksessä. Aihepiireinä ovat esimerkiksi julkinen keskustelu sopivasta lapsien lukumäärästä, oman ja yhteisen tilan haltuunotto, siskottomuus ja maailma kuopuksen silmin. Ehkä kiinnostavimpana ja samalla muita aihepiirejä läpileikkaavana teemana on matkustelu lasten kanssa. Katajavuori vaikuttaa vakuuttuneen erityisesti urheiluopistoista perheellisten lomanviettopaikkoina. Toisaalta hän ei kaihda kaukaisempiakaan kohteita ja puhuu sen puolesta, että matkalle voi lähteä myös vain vaikkapa yhden lapsen kanssa kerrallaan ja antaa hänelle näin kerrankin jakamatonta huomiota. Perhehytti on arjenmakuisesti kirjoitettu ja onnistuu samastuttamaan kertomuksillaan: näin meilläkin on käynyt. Teos auttaa pysähtymään ja huomaamaan arjen pienet ilot, se sopii luettavaksi erityisesti lapsellisille ja lapsiperheen elämästä kiinnostuneille.

Tekniset tiedot:
Katajavuori, Riina: Perhehytti. Havaintoja lapsista ja vanhemmuudesta
ISBN: 978-951-23-5582-2
Karisto 2012
Sidottu, 213 s.
Kirjastoluokka: 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...