torstai 7. marraskuuta 2013

Ilmoitus: Haastattelupyyntö suomalaisille islamiin palanneille naisille

Välitän alla haastattelupyynnön koskien suomalaisia islamiin palanneita naisia. Mukaan mahtuu vielä muutama haastateltava, joten otathan yhteyttä Minniin, mikäli täytät kriteerit ja olet valmis osallistumaan hänen tutkimukseensa tai tunnet jonkun muun, joka haluaisi osallistua tutkimukseen. Kiitos Minnin puolesta! Tässä hänen viestinsä:

Olen 23-vuotias teologian opiskelija Joensuusta, Itä-Suomen yliopistosta, ja aloittelen maisteriopintojani uskontotieteen pro gradu-tutkielman merkeissä. Gradussani minulla olisi tarkoitus tutkia suomalaisia muslimiksi kääntyneitä/islamiin palanneita naisia. Kiinnostus aiheeseen lähti ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että jostain syystä sain aina puolustella tai selitellä islamia tutuille tai kavereilleni heidän kanssa aiheesta keskustellessa, etenkin jos puhuttiin naisista tai naisten oikeuksista. Tämän vuoksi halusin ottaa itse aiheesta lisää selvää, ja päädyinkin tekemään kandin tutkielmani islamiin kääntyneistä/palanneista naisista lähdeteosten pohjalta. Gradussa haluaisin syventyä aiheeseen hieman tarkemmin.

Etsinkin tällä hetkellä halukkaita vastaamaan esimerkiksi sähköpostin välityksellä aihetta käsittelevään pienimuotoiseen haastatteluun. Tarkoituksena olisi että laatisit pienimuotoisen "kertomuksen" omasta kääntymisestäsi. Tarkemmat kysymykset ja ohjeet lähetän sinulle myöhemmin, mikäli suostuisit osallistumaan haastatteluun. Itse gradussa vastaukset käsitellään täysin nimettöminä (esim "vastaaja x1 sanoi näin..."), ja ainoat tiedot jotka tarvitsen ovat ikä (tällä hetkellä ja kääntyessä) ja asuinpaikkakunta (myös esimerkiksi "Itä-Suomi" kelpaa, mikäli kotikunnan kertominen tuntuisi liian julkiselta). Gradussa ei mainita haastateltavien tarkkaa ikää, vaan ne ryhmitellään eri "ikähaarukoihin". Kertomuksesta esittäisin mahdollisesti myös muutamia lisäkysymyksiä, eli ilmoittaisitko myös olisitko valmis vastaamaan niihin? Kertomukset sekä vastauksia koskevat tiedot alkuperäisessä muodossaan jäävät vain minulle omaan arkistooni. Mikäli haluat, voin lähettää graduni luettavaksesi ja mahdollisia kommentteja varten ennen kuin jätän sen tarkistettavaksi.

Mikäli tästä heräsi sinulle vielä jotain kysymyksiä tai ajatuksia niin ota rohkeasti yhteyttä sähköpostin välityksellä! Toivottavasti palataan vielä tämän tutkielman yhteydessä :)

Syksyisin terveisin,
Minni Kauppinen
mikauppi (at) student.uef.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...