sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kirja-arvio: Luulotieteen kandidaatti. Kolumneja

Luulotieteen kandidaatti on kokoelma kirjailija ja kolumnisti Kreetta Onkelin Iltalehdessä, Maaseudun Tulevaisuudessa, Opintoluotsissa sekä Ketjussa ja Viinissä aikaisemmin ilmestyneitä kolumneja. Yhteensä 75 kolumnia sisältävä teos on koottu jaottelemalla kolumnit eri aihepiirien alle. Onkelit kirjoitukset pureutuvat esimerkiksi ulkonäköön, työelämään, kotiin, nerouteen, Venäjään, suvaitsevaisuuteen ja kuolemaan.

Aiheet ovat siis hyvinkin käytännönläheisiä, kuten kolumnien sisältökin. Arkisia ilmiöitä tarkkasilmäisesti tutkinut Onkeli on saanut vangittua teksteihinsä jotakin hyvin olennaista suomalaisista ajattelutavoista ja tunnoista. Joidenkin arvioiden mukaan Onkeli saa arjen näyttämään jopa rujolta, mikä mielestäni sopii kuvaamaan ainakin tätä teosta. Tähän teokseen sisään päästäkseen tulee ymmärtää suomalaisuutta. Tämä lukukokemus rohkaisee tutustumaan muuhunkin Onkelin tuotantoon. Ehkäpä tätä teosta voisi ajatella myös jonkinlaisena ajankuvana Suomesta ja suomalaisista: välähdykset arjesta luovat kuvaa yhteiskunnasta, joka on samalla tuttu ja tuntematon.

Tekniset tiedot:
Onkeli, Kreetta: Luulotieteen kandidaatti. Kolumneja
ISBN: 978-952-483-048-5
Kustannusosakeyhtiö Sammakko 2007
Sidottu, 301 s.
Kirjastoluokka: 04

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...