sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kirja-arvio: The Magic of Thinking Big

Tämä teos on tarkoitettu sinulle, joka uskot oikeanlaisen ajattelun voimaan. The Magic of Thinking Big pureutuu kolmentoista luvun verran erilaisiin ajattelutapoihin, joita soveltamalla lukija voi konkreettisesti parantaa elämänlaatuaan työ- ja rakkausrintamalla sekä henkilökohtaisessa kasvussa. Tämä teos on luokiteltu Yhdysvalloissa "self-help"- eli "oma-apu"oppaaksi, jollainen se todellakin on. Kirjassa käytetyt työkalut ovat jokaisen saatavilla; tärkeintä on niiden oikeanlainen käyttö.

Teoksen ydinajatuksena on se, että oikeanlainen ajattelutapa auttaa menestymään lähes missä tahansa asiassa. Olet sitä mitä ajattelet olevasi. Tekosyyt romukoppaan heittämällä rakentuu vahva itsetunto ja menestyksen tiellä olevat pelot katoavat. Entä millaista on luova unelmointi? Sekin selviää tämän kirjan sivuilta. Teoksessa kehotetaan suosimaan ensimmäistä luokkaa, olivta sitten kyseessä vaatteet ja muut tavarat kuin ihmisetkin. Toisaalta menestyksen avain on myös oikeanlainen, humaani, suhtautuminen toisia ihmisiä kohtaan. Teoksessa puhutaan myös aktiivisuuden ja pitkän ajan suunnitelmien laatimisen puolesta.

Teos on aika amerikkalaishenkinen (jonka huomaa mielestäni vaikkapa jo etukannen suunnittelusta), mutta sen sanoma on toki sovellettavissa maailmanlaajuisesti. Omiin silmiini pisti jonkin verran materiaalisen menestyksen osuus, joka on toki kohtuudella tärkeää, muttei läheskään kaikille niin tavoiteteltu asia kuin jotkut kirjan esimerkit voivat antaa ymmärtää. Nämä ovat kuitenkin pieniä huomioita kirjan kokonaisantiin verrattuna: päätin lukea tämän kirjan siitä lukemani myönteisen arvostelun takia enkä todellakaan pettynyt. Lukuisat konkreettiset esimerkit, selkeä ja loogisesti etenevä kerronta sekä jokaisen luvun loppuun koottu yhteenveto tärkeimmistä kohdista toimivat konkreettisena 'tiekarttana' matkalla kohti henkisesti ja fyysisesti parempaa elämänlaatua.

Tekniset tiedot:
Schwartz, David  J.: The Magic of Thinking Big
ISBN: 978-0-671-64678-3
Touchstone 2012
Nidottu, 302 s.
Kirjastoluokka: 17.3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...