torstai 7. marraskuuta 2013

Kirja-arvio: Selkeän ajattelun taito. 52 ajatusvirhettä, jotka on parasta jättää muiden huoleksi

Saksalaisen Rolf Dobellin pikku kirja Selkeän ajattelun taito - 52 ajatusvirhettä, jotka on parasta jättää muiden huoleksi käsittelee sellaisia hyvinkin yleisiä virheellisiä ajattelutapoja, joihin älykkäimmätkin meistä voivat langeta. Oletko aina ollut sitä mieltä, että pörssiosakkeiden myyntiä kannattaa pitkittää kunnes pörsikurssi ylittää niiden hankintahinnan, vaikka yhtiö vaikuttaisi olevan menossa hyvää vauhtia alamäkeä? Tai sadatteletko mielessäsi, miksi juuri sinä juutuit liikenneruuhkaan tai jumiutuneeseen hissiin? Entä oletko kokenut jossakin pelissä aloittelijan tuuria ja jatkanut sen innoittamana kyseistä peliä, vaikka riskit kasvavat koko ajan suuremmiksi? Nämä ovat muutamia tämän kirjan sisältämistä ajatusvirheistä, joita Dobelli pyrkii oikomaan.

Nimensä mukaisesti kirjassa on päälle viisikymmentä kuvausta erilaisista jokapäiväisistä ajattelutavoista. Jokainen kuvaus perusteluineen ja oikaisuineen on kolmen sivun mittainen - neljän, jos mukaan laskee joka ajatuksen välissä olevan kokosivukuvan. Kirja on siis varsin nopealukuinen ja helppo lukea tarvittaessa myös pätkissä. Oli aika hämmästyttävää huomata, kuinka monesta asiasta olen itsekin tähän saakka ajatellut virheellisesti. Samalla tavalla hämmästyttävää oli huomata, kuinka näitä ajatusvirheitä hyödynnetään esimerkiksi kaupankäynnissä ja markkinoinnissa. Ehkäpä tämän teoksen lukemisen jälkeen olen edes hiukan vaikeammin höynäytettävä kuin aikaisemmin ja osaan suhtautua tiettyihin asioihin oikeammalla tavalla. Tätä teosta sopii suositella jokaiselle.

Tekniset tiedot:
Dobelli, Rolf: Selkeän ajattelun taito. 52 ajatusvirhettä, jotka on parasta jättää muiden huoleksi
Suomentaja: Ilkka Ahtiainen ja Juha Sainio
ISBN: 978-952-5557-48-0
HS Kirjat 2012
Sidottu, 255 s.
Kirjastoluokka: 14.13

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...