perjantai 6. joulukuuta 2013

Sydämen herääminen


Kyllä, fyysinen sydämesi lyö. Kyllä, se pitää sinut hengissä, fyysisesti. Kyllä, se pumppaa verta ilman, että sitä täytyy muistuttaa tekemään niin – mutta onko siinä kaikki? Entä hengellisesti? Sykkiikö sydämesi hengellisesti? Pitääkö sydämesi yhteytesi Jumalaan elävänä? Pumppaako se hengellistä motivaatiota, jotta selviäisit jokapäiväisestä elämästä hajoamatta kappaleiksi  - rikkomatta jokaista olemukseksesi moraalista kuitua? On tärkeää kysyä nämä kysymykset, koska jos et tee niin, elämällä ei ole merkitystä, ei hedelmää eikä hetken rauhaa.

Kuva: http://www.nettiapaja.net

 Ehkä muistat ajan, jolloin se oli täysin elossa ja hyvinvoiva. Pystyit tuntemaan, kun se pumppasi elintärkeää elämänjuomaa hengellisestä sydämestäsi suoniasi pitkin suoraan raajoihisi tehden hyvät teot helpoiksi ja houkutukset helposti vältettäviksi.

Tai ehkä et. Ehkä et koskaan muista sen olleen edes elossa. Mutta olet kaivannut sitä. Toivot, että voisit tuntea sen, että se alkaisi pumpata, lyödä, niin että tyhjyys sisälläsi haihtuisi vihdoin pois. Toivot, että se alkaisi toimia, kuten tiedät että sen pitäisi, jotta turhat houkutukset joita tiedät että sinun pitäisi voida vastustaa, eivät vaikuttaisi niin houkuttelevilta. Haluat vain sen pitävän itsesi elossa.

Kumpi tahansa on mahdollista. Kummallakin tavalla se on elintärkeää. Ja tosiasia, että haluat sitä on merkki itsessään, että Jumala haluaa sinun tulevan herätetyksi. Hän haluaa sinun tulevan takaisin luokseen. Kuinka ihmeelliseltä tuntuukaan, että Taivaiden ja Maan Herra haluaa erityisesti sinut. Ajattele sitä hetken, anna sen painua mieleesi. Sydämen tarkoitus on rakastaminen, joten kaikkein olennaisin askel sen henkiin herättämisessä on antaa sen rakastaa. Joku kysyi kerran minulta, kuinka voimme opettaa sydämemme rakastamaan. Totuus on, että emme voi. Mutta kuten Rumi, runoilija, kerran sanoi: ”Tehtäväsi on etsiä rakkautta, mutta vain etsiä ja löytää kaikki esteet itsessäsi, jotka olet rakentanut sitä vastaan.”

Ymmärrämmepä sitä tai emme, me kaikki olemme rakentaneet esteitä sydämiemme ympärille. Nämä seinät on ehkä vahingossa sijoitettu sinne, ajan kuluessa huomaamatta. Mutta joskus ne ovat tietoisia esteitä, jotka olemme rakentaneet suojellaksemme itseämme siltä, minkä ajattelemme olevan meille potentiaalisesti vaarallista. Mitä tahansa se onkin, meidän täytyy löytää mitkä esteet ovat meidän ja Jumalan kauniin rakkauden hyväksymisen välillä, jota sydämemme kaipaa ja tarvitsee. Ehkä ajattelet: ”kerro minulle, mitkä esteet ympäröivät sydäntäni ja estävät minulta tämän rakkauden?” Toivoisin voivani vastata sinulle selkeästi ja täsmällisesti. Mutta asia on niin, että kyse on sinun sydämestäsi. Kukaan ei tunne sydäntäsi niin kuin sinä – ei kukaan muu kuin Jumala. Sinun täytyy ymmärtää, että on olennaista tuntea itsensä. Jos tunnet sydämesi, tunnet itsesi – ja jos tunnet itsesi, alat tuntea Jumalaa.

En jätä sinua kuitenkaan täysin ilman vihjeitä. On lukuisia esteitä, joita sydämessäsi voi olla, mutta nimeän muutaman saadaksesi sinut alkuun ajattelussa. Tämä ei ole täydellinen lista, ennemminkin keino sytyttää tuli omalle ajattelullesi.

1.    1. Ylimielisyys. Vain nöyrä voi tuntea Jumalan, sillä hän ymmärtää, että Jumala on kaikki ja että hän ei ole mitään ilman Häntä. Kun sydämessä on ylimielisyyttä, edes vähäsen, siitä tulee este Hänen rakkautensa ja valonsa väliin. Nöyrry Jumalalle ja Hän ylentää sinut.

2. Viha. Viha muun kuin Jumalan vuoksi kovettaa sydäntä. Se kuluttaa sydäntä ja estää siltä mahdollisuuden onnellisuuden ja rakkauden tuntemiseen. Se estää Jumalan valon virtaamisen sisään. Jos olet vihainen ihminen – vihainen ihmisille tai maailmalle yleensä - opettele tuntemaan vihasi. Tunnista, mistä se tulee ja miksi sitä esiintyy ja löydä tapa päästä siitä eroon. 

3.Välinpitämättömyys Jumalaa kohtaan. Se on iso juttu. Jos et tunne Jumalaa, kuinka voit odottaa rakastavasi Häntä? En tarkoita kykyä resitoida Hänen 99 loistavaa nimeään. Tarkoitan kykyä liittää nämä nimet Häneen ja tietää kuinka ne vaikuttavat meihin. Erityisesti kuinka ne vaikuttavat sinuun. Jos rakastat ihmistä - oli se sitten näyttelijä, kumppanisi tai joku muu henkilö – käytät aikaa tutustuaksesi häneen. Mitä enemmän, sitä paremmin tunnet hänet. Joskus siitä voi tulla suoranainen pakkomielle. Entäs sitten Jumalan kanssa? Eikö meidän tulisi tuntea Hänet, jotta välinpitämättömyyden muurit sydämemme ympärillä alkavat sortua ja Hänen rakkaudellaan on lupa virrata sisään?
 
Kamppaile herättääksesi hengellisyytesi sydän ja herätä elämäsi tarkoitus. Kun sydän alkaa kukoistaa, hyvien tekojen tekeminen muuttuu helpoksi ja houkutukset muuttuvat vastenmielisiksi. Älä anna periksi itsesi kohdalla, sillä Jumalakaan ei ole antanut periksi. Ja tiedä, että jopa tässä tilassa olet rakastettu Jumalalle ja Hän haluaa sinut lähelle. Imaami Al-Shaadhili sanoi kerran: ”Jos avaisit tottelemattoman uskovan sydämen, sen valo sokaisisi maailmankaikkeuden. Entäs sitten tottelevan uskovan?”

Suomennettu SuhaibWebbin Rehaab Ramadanin kirjoittamasta artikkelista Awakening of the Heart.

6 kommenttia:

 1. Ihana ja ajatuksia herättävä teksti, elossa voi olla kahdella tavalla. Kiitos tästä! <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Vera, itsekin tähän heti luettuani, joten aloin kääntämään sitä suomeksi saman tien. Valitettavasti olin hieman hätäinen, sillä huomasin julkaisun jälkeen joitakin asioita, jotka olin unohtanut eli artikkelin lähteen - ja otsikkokin on nyt korjattu :). Toivon tämän toimivan innoituksena monile lukijoille, insha Alllah.

  VastaaPoista
 3. Loistava kirjoitus. Ja näihin esteisiin tuppaavat uskovatkin kompastumaan yhä uudelleen. Tuntemaan ylpeyttä ja ylimielisyyttä omasta hengellisyydestä ja vihaa ja välinpitämättömyyttä muita, mukamas vähemmän hyveellisiä ihmisiä kohtaan. Oma hengellinen kulku polkeekin sitten paikoillaan kunnes huomaa nuo häiriötekijät sydämessään ja siivoaa sydämensä niistä!

  VastaaPoista
 4. Rauhaa Nadia!

  Yritin etsiä yhteystietojasi sivuiltasi, mutta en löytänyt sähköpostiasi. Onko sinulla käytössä yleistä sähköpostia, jota kautta sinua vo lähestyä?

  VastaaPoista
 5. Rauhaa SanaRiimu,
  minulla on toki yleinen sähköpostiosoite. Se löytyy Kuka olen?-profiilini takaa. Itse asiassa kuitenkin kun yritin hetki sitten kokeilla sen toimivuutta, niin aika vaikealta vaikutti yhteydenotto sitä kautta... Tässä siis sähköpostini, jota kautta minut tavoittaa: nadia_@luukku.com.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo yritin siitä Kuka olen - profiilista katsoa, mutten saanut sähköpostia esille.

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...