sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Ajatuksia vuoden aluksi

On kulunut jo liian kauan siitä, kun olen viimeksi malttanut istua alas kirjoittamaan kuulumisiani. Viime viikot, kuukaudetkin, ovat olleet täynnä kaikenlaisia projekteja, mutta kaikeksi onneksi monen raudan ollessa samanaikaisesti tulessa on päällimmäiseksi jäänyt tunne siitä, että olen myös saanut jotakin aikaiseksi. Vuoden aluksi lienee paikallaan tehdä jonkinlainen yhteenveto nykytilanteesta.

Joitakin asioita on päättynyt. Sain Avoimen yliopiston kasvatustieteiden vuoden kestäneen opintokokonaisuuden kasaan kiitettävillä arvosanoilla. Varsinkin viimeinen kurssi oli haastava, joten olen erityisen hlepottunut siitä, että suoriuduin siitäkin. Jokin aika sitten ajattelin ilmoittautuvani uuden vuoden aluksi opiskelemaan jotakin toista opintokokonaisuutta, mutta kaiken muun tekemisen keskellä tein lopulta päätöksen keskittyä muutamiin muihin asioihin.

Joitakin asioita on vaiheessa. Julkaisin jokin aika sitten blogissani ilmoituksen ugandalaisesta voittoa tavoittelemattomasta kansalaisjärjestöstä (MACERUDET), joka puuhaa paikallisyhteisölleen Mmanzeen kasvihuoneita paikallisten orpo- ja muiden huono-osaisten lapsien perus- ja jatkokoulutuksen rahoittamiseksi. Ennen joulua järjestämämme kampanjan ansiosta saimme aikaan huikean tuloksen: alle kahdessa viikossa rahat kasaan yhden 192-neliöisen kasvihuoneen rakentamiseksi. Oli uskomattoman hienoa seurata varojen karttumista ja vielä hienompaa on tietysti nähdä rahojen menevän toivottuun tarkoitukseen. Ensi viikolla aloittamamme kampanja keskittyy varojen keräämiseen kasvihuoneessa käytettävää tippukastelujärjestelmää varten.

Suorassa yhteistyössä paikallisen järjestön kanssa on se etu, että kaikki lahjoitusvarat menevät suoraan perille. Esimerkiksi suurten järjestöjen kuukausi- tai muuna lahjoittajana osa varoista menee markkinointiin,järjestön toimitilakuluihin ja muuhun hallinnolliseen toimintaan, joka ei suoraan hyödytä kohdettaan. Saadessani silloin tällöin paperipostia eräältä tällaiselta järjestöltä mieleen tulee aina ajatus: Älkää lähettäkö tällaista postia, vaan käyttäkää tähänkin kohdennettu raha avustuskohteiden ihmisten hyväksi! Olen jo lahjoittaja, joten minua ei tarvitse enää käännyttää ja saan tarvittaessa tietoa myös internetistä.

Meneillään on myös ylimääräisten tavaroideni myyminen nettihuutokaupassa. Jossakin aikaisemmassa tekstissäni kirjoitin, että olen aika laiska myymään ylimääräisiä tavaroita kirpputorilla. Näin olikin siihen saakka, kunnes huomasin nettihuutokaupan helppouden. Olen vielä aloittelija, joten olen aika ylpeä siitä, että olen saanut myytyä kohta kymmenen ylimääräistä tavaraa. Myynnistä saatu tuotto menee täysimääräisesti tippukastelujärjestelmän rahoittamisen hyväksi.


Joitakin asioita on myös alkamassa. Olen suunnitellut uudenlaista kotisivua, joka keskittyy elämän perusasioiden arvostamiseen. Englanninkielisellä sivustollani on tarkoitus herättää ihmisiä huomaamaan elämän yksinkertaisia iloja ja kerätä yhteen tapoja toteuttaa yksilöllisesti ja yhteisöllisesti vapaaehtoisesti yksinkertaistettua elämäntapaa. Sivusto on jo olemassa, mutta vaatii vielä jonkin verran perustekstien kirjoittamista. Tietysti tulen päivittämään sitä myöhemminkin ja lisäämään, jotta siitä tulee mahdollisimman kattava.

Tällä hetkellä asiat tuntuvat olevan hyvällä mallilla. Tekemistä riittää edelleen, mutta se on sellaista tekemistä, jota olen itselleni toivonutkin ja johon voin itse vaikuttaa paljon. Ehkäpä elämäni on menossa sellaiseen suuntaan, joka rakentuu entistä enemmän omien arvojen pohjalle. Toivon ainakin parasta.

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvältä kuulostaa vuotesi alku! On aina mahtavaa kun joku oikeasti tarttuu toimeen ja muuttaa elämäänsä omien ihanteitten mukaiseen suuntaan, vaikka helpompaa (ja siksi suositumpaa) on vain jatkaa vanhoilla totutuilla urilla ja löytää tekosyitä olla muuttamatta juuri mitään oikeasti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kannustuksesta, Rouva K! Jossakin vaiheessa tuli vain sellainen hetki vastaan, että tuntui, etten halua tehdä enää niin paljon kompromisseja. Kaiken lisäksi tuloksia muutoksesta huomaa vieläpä aika nopeasti innostuneena mielialana ja tunteena siitä, että on tekemässä itselleen tärkeitä asioita. Suosittelen muillekin :).

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...