perjantai 24. tammikuuta 2014

Kirjahaaste

Sain haasteen Kirjojen Lumo-nimistä blogia pitävältä Mialta - kiitos siitä! Vastaan ensin Mian esittämiin kysymyksiin ja esitän sitten omat kymmenen kysymystä haastamilleni kolmelle kirjablogin pitäjälle.

Tässä vastaukset Mian kysymyksiin:

1. Mitkä kirjat sinulla on kesken?
Pyrin lukemaan vain yhtä kirjaa kerrallaan, jotta ne eivät jää lojumaan ympäriinsä ja jotta niihin on helpompi keskittyä. Tällä hetkellä olen juuri lopettelemassa Siba Shakibin englanninkielistä teosta Afghanistan, where Gof only comes to weep, josta kirjoitan seuraavaksi myös arvion blogiini.

2. Kirja, jonka voisit lukea aina uudelleen ja uudelleen?
Tämä onkin vaikea. Pidän useimmista Torey Haydenin kirjoista niin paljon, että olen lukenut ne läpi useampaan kertaan enkä ole vielä kyllästynyt, joten valitsen vaikkapa ne.

3. Kirja, johon petyit?
Näitäkin on useampi. Olen jättänyt huonoiksi valinnoiksi osoittautuneet kirjat yleensä kylmästi kesken ja siirtynyt seuraavaan. Yksi pettymys, jonka luin loppuun asti ja josta olen kirjoittanut arvionkin, on Nadeem Aslamin Elävältä haudatut. Kiinnostavasta aiheestaan huolimatta siitä oli vaikea saada otetta.

4. Jos saisit lukea vain yhden kirjailijan kirjoja koko loppuelämäsi, kenet valitsisit?
Aika julmuri olisi se, joka käskisi tällaisen valinnan oikeasti tekemään :). On paljon kirjailijoita, jotka ovat julkaisseet vasta vähän, joten heidän korkealaatuisestakaan tuotannosta ei riittäisi luettavaa loppuelämän ajaksi. Tähän en osaa vastata.

5. Luetko paljon runoja?
En käytännössä lainkaan.

6. Rakkain muisto lapsuudestasi liittyen kirjoihin/lukemiseen?
Ehkäpä se, kun kävimme silloin vanhempieni kanssa lapsuuden kaupunkini kirjastossa ja sain valita lastenosastolta niin paljon luettavaa kuin halusin. Isäni aina epäili, ehdinkö ja jaksanko lukea kaikki valitsemani kirjat, mutta niin vain ne oli luettu läpi muutamassa viikossa.

7. Maa, josta et ole lukenut mitään mutta haluaisit?
Esimerkiksi Bhutan ja Bangladesh ovat vilahdelleet joissakin lukemissani kirjoissa, mutta pääosassa ne eivät ole olleet. Valitsen siis ne.

8. Kirja, jota et haluaisi koskaan lukea?
On vaikea nimetä yksittäistä kirjaa, mutta aihealueista voisin mainita historialliset sotakirjat sekä science fiction- ja fantasiakirjat.

9. Miksi pidät kirjablogia/blogia?
Oikeastaan minulla on kaksi pääsyytä, miksi pidän (kirja)blogia. Ensinnäkin haluan kirjoittaa ylös arviot lukemistani kirjoista itseäni varten, jotta voin pitää lukua lukemistani kirjoista ja palata niihin tarvittaessa helposti myöhemmin. Toiseksi haluan vinkata hyvistä kirjoista myös muille, jotta he löytäisivät helpommin kiinnostavaa luettavaa.

10. Kirja, jota voisit/haluaisit suositella kaikille?
Mainitsen tässä yhteydessä saman kirjan kuin jota suosittelin jo eräässä toisessa haasteessa. Se on Paulo Coelhon Alkemisti, ajaton klassikko onnen ja oman itsen etsimisestä ja löytämisestä odottamattomasta paikasta.

Haastan mukaan seuraavat kirjablogit:

Kirjavalas
Vinttikamarissa
Lukuneuvos


Tässä kysymykseni:

1. Mainitse henkilö tai asia, joka on toiminut lukuharrastuksen innoittajanasi?
2. Aihealue, jota et vielä tunne, mutta josta haluaisit lukea?
3. Mikä oli lapsuutesi rakkain kirja?
4. Mikäli näet hyvän elokuvan, haluatko lukea siitä myös kirjan, mikäli sellainen on julkaistu?
5. Mikä on paras tapa välittää lukuharrastusta myös muille?
6. Mikä on suhteesi julkisiin kirjastoihin?
7. Mikä on suosikkilukupaikkasi?
8. Pyritkö ostamaan lukemasi kirjat vai lainaatko ne mieluummin kirjastosta?
9. Mikä on suosikkimaasi, josta luet kirjallisuutta?
10. Luetko enemmän suomalaista vai ulkomaista kirjallisuutta? Onko valintasi tietoinen?

Haasteeseen ei ole pakko osallistua, mikäli ette halua tai olette siihen jo osallistuneet.

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Minäpä koitan saada toimeksi tehdä tämän :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti haastamisesta! Yritänpä vastailla jossain vaiheessa - olen vähän hidas tällaisissa. Mutta mieltä lämmitti huomioiminen :))

    Oli mielenkiintoista lukea sinun vastauksiasi. Olen muuten itsekin yrittänyt lukea tuota Nadeem Aslamin Elävältä haudattuja. En enää muista, miksi kirja jäi kesken. En tainnut päästä siinä alkua pidemmälle, jokin tökki. Siirsin kirjan odottelemaan parempia lukuaikoja, mutten ole sen jälkeen saanut tartuttua siihen.

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...