sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kaksi viehättävää artikkelia

Löysin hiljattain muutaman mielenkiintoisen artikkelin Aeon-verkkolehdestä. Artikkelit ovat melko pitkiä, mutta mielestäni todella innoittavia ja lukemisen arvoisia.

Jill Neimark kirjoittaa artikkelissaan The camping cure for environmental illness elämästään Yhdysvalloissa, joissa hän löysi ensin unelmiensa asunnon, joka kuitenkin sairastutti hänet pysyvästi niin, että hän joutui muuttamaan pois eikä pystynyt asumaan sen koommin hyvinvoivana muussakaan asunnossa. Mutkien kautta hän päätyi elämään ulkoilmassa telttaillen esimerkiksi kansallispuistoissa. Tämä kokemus toi hänet aivan uudenlaiseen yhteyteen luonnon kanssa ja hän löysi uudessa yksinkertaisessa elämäntavassaan vihdoin vapauden elää ilman aikaisempaa sairauttaan. Artikkelin pääset lukemaan täältä.

Mike Jay kirjoittaa artikkelissaan Geel's ancient community cares for the mentally ill Belgian maaseudulla sijaitsevasta pienestä kylästä, joka on viimeisen 700 vuoden ajan toiminut mielenterveyspotilaiden menestyksekkäänä kuntoutuspaikkana. Potilaat asettuvat asumaan kylän asukkaiden pariin, joissa he saavat hyvin luonnonmukaista hoitoa erittäin hyvin tuloksin. Tässä jopa vanhanaikaisena pidetyssä kylässä on jotakin erityistä, joka saa sen asukkaat voimaan paremmin. Artikkelin pääset lukemaan täältä.


2 kommenttia:

  1. Ohoh, vautsi! Itse oon aina haaveillut että voisi joskus asua taivasalla tai luonnon keskellä jollain tavalla. Telttailu ei Suomessa ihan onnistuisi, mutta vaikka hirsimökki metsän keskellä olisi mahtava pakopaikka tältä nyky-yhteiskunnalta :)

    VastaaPoista
  2. Sanopa muuta, nazzdar! Eri asia kyllä sitten, mikäli on kiinni sellaisessa työssä tai opiskelupaikassa, että joutuisi sitten sen takia matkustamaan päivittäin kohtuuttomasti. Etätyö ja luonnonläheinen elämäntapa ovat minunkin sydäntäni lähellä.

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...