lauantai 22. helmikuuta 2014

SuhaibWebb-virtuaalimoskeijan artikkeleita

Viime viikkojen aikana SuhaibWeb-virtuaalimoskeijan sivulla on ilmestynyt useita helposti luettavia artikkeleita, joiden aihepiirit ovat käytännönläheisyydessään helposti samastuttavia mutta sanomaltaan lopulta hyvinkin hengellisiä. Aluksi tarkoitukseni oli kääntää joitakin artikkeleita, kuten olen joskus aikaisemmin tehnytkin, mutta nyt näyttää ajallisten rajoitusten vuoksi vääjäämättä siltä, että laitan tähän yhteyteen listauksen mielestäni muutamista lukemisen arvoisista teksteistä, jotka voi halutessaan käydä lukemassa SuhaibWebbin sivulta.

How to Overcome Sadness and Be Happy -artikkelissa pohditaan kiitollisuutta ja uudenlaista asennetta siten, että kaikkien menetysten ja vastoinkäymisten sijaan kiinnitetään huomiota asioihin, jotka ovat hyvin. Ihanteellisimmassa tapauksessa kaikkea saamaansa hyvää voi käyttää sellaisten asioiden tekemiseen, jotka miellyttävät Jumalaa.

With Hardship Comes Ease: Embrasing Discomfort -artikkelissa on melko klassinen esimerkki työelämästä, jossa kiivetään vaikeuksien kautta voittoon. Jumala on paras Suunnittelija, ja joskus asioiden on ensin mentävä pieleen, jotta ne voisivat myöhemmin kääntyä menestykseksi. Omalta mukavuusalueelta poistuminen on joskus suorastaan välttämätöntä myöhemmän menestyksen ja henkisen kasvun kannalta.

Our Yesterday- artikkelissa pohditaan muslimimaiden loistavaa menneisyyttä aikana, jolloin silloinen kolmas maailma edusti ensimmäistä maailmaa sosiaalisen, taloudellisen ja henkisen kehityksen osalta. Mikä on muuttunut niistä ajoista? Artikkelin mukaan muslimien mentaliteetti ei edusta enää puhdasta islamia; tietoa ei haluta enää tiedon itsensä vuoksi, vaan hyödykkeenä. Ratkaisuksi ehdotetaan panostusta oikeanlaiseen koulutukseen.

A Student of All Creation - artikkelissa Koraania työkseen opettanut opettaja pohtii niitä hetkiä, jolloin hän on itse oppinut asioita muilta. Ylevimpänä esimerkkinä käytetään itseään Profeettaa (saws), joka toimi opettajana suurille massoille, mutta oli silti avoin oppimaan muilta. Artikkelissa kehotetaankin kohtaamaan jokainen ihminen siten, että tällä on jotakin sellaista viisautta Jumalalta, jota sinulla ei ole mutta jonka voit oppia olemalla avoin vastaanottamaan tuon toisen ihmisen tiedon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...