lauantai 5. huhtikuuta 2014

Erilaisia elämäntapoja

[...] Kun opin gorillojen Halloweenin jälkeisen päivän juhlan rytmin, aloin ymmärtää erilaisia ihmisten elämäntapoja. Huomasin, että ihmisillä on omanlaisensa tapa kerätä kurpitsoita suurelta elämän pellolta. Jotkut kahmivat niin paljon ja nopeasti kuin kykenevät, vaikka eivät edes jaksaisi kantaa kaikkea, ja he vievät saaliinsa salaisiin paikkoihin, joissa heidän ei tarvitse jakaa sitä. Jotkut ihmiset etsivät palkintoa, joka saa heidät näyttämään hyviltä, kuvitellen että pelkkä määrä saa toiset kadehtimaan heitä. Jotkut ihmiset taas tanssivat ja leikkivät maan aarteiden kanssa ja kutsuvat toisia nauramaan, kun he kaatuvat. He eivät pelkää etsiä sokkona ja törmäillä, he eivät tarkkaile itseään, kun heillä on jotakin kasvoillaan. Nämä ovat ihmisiä, jotka kutsuvat kujeilemaan ja kirmaamaan iloisesti ja nostavat iloiset naamarinsa nähdäkseen, katseletko ja tanssitko mukana. 

Sitten on niitä ihmisiä, jotka valitsevat sen mikä on lähinnä, mikä on helpointa. He saattavat nauttia siitä, minkä sattuvat saamaan tai sitten eivät, tai ehkä he ovat liian väsyneitä etsimään. Toiset taas huolehtivat siitä, että he näkevät kaiken tarjolla olevan ja valitsevat elämän makeat palat hyvin huolellisesti.

Toiset ihmiset taas, Congon [laumanjohtajagorillan] tavoin, etsivät jotakin enemmän, jotakin jota ei voi kantaa tai näytellä, maistaa tai ottaa tuosta vain. He etsivät kauneutta ja ovat avoinna tämän elämän kaiveruksille ja sisäiselle valolle. [...]

- Prince-Hughes, Dawn: Gorillan kosketus - matkani läpi autismin (s. 133-134)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...