lauantai 19. huhtikuuta 2014

Kirja-arvio: Matkaopas ei-minnekään. Esseitä

Matkaopas ei-minnekään johdattaa lukijansa huomaamaan näennäisen pienuuden ja mitäänsanomattomuuden merkitys ja kauneus. Teoksessa 26-vuotias kirjoittaja ja muusikko sekä folkloristiikan ja uskontotieteen opiskelija Jantso Jokelin on kirjoittanut esseemuodossa niin erinäisistä reissuistaan kuin populaari- ja korkeakulttuurista peräisin olevien esimerkkien kautta elämisen tunnusta, jonka voi kokea yhtä hyvin kaupungin betoniviidakossa kuin Lapin erämaan rauhassa.

Teos on jaettu viiteen osaan, joissa kussakin on muutama laajahko essee. Osa esseistä on julkaistu aikaisemmin eräissä sanoma- ja aikakauslehdissä; suurin osa on kuitenkin ennenjulkaisemattomia. Pääosassa esseitä aiheina on matkustaminen tavalla tai toisella, usein varsinkin konkreettisestikin. Muutamaa esseetä lukuun ottamatta Jokelin liikkuu Suomessa ja löytää niin Aurajoen alkupään kuin Kevon tutkimuskeskuksen viikonlopun rikkomattoman rauhan ja melkein kaikkea mahdollista siltä väliltä. Teos on parhaimmillaan luettuna kaikessa rauhassa, vaikkapa essee kerrallaan, niin että lukijan omille herääville ajatuksille jää tilaa.

Tekniset tiedot:
Jokelin, Jantso: Matkaopas ei-minnekään. Esseitä
ISBN: 978-952-483-223-6
Kustannusosakeyhtiö Sammakko 2012
Nidottu, 206 s.
Kirjastoluokka: 42

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...