maanantai 14. huhtikuuta 2014

Tulossa: Vaatevallankumous

Viimeisimmästä Cult24-lehdestä (s. 12) poimittu pikku-uutinen:

Huhtikuinen teemapäivä innostaa ja rohkaisee ihmisiä näyttämään, mikä vaatteissa on heille tärkeää.

Vuosi sitten 24. huhtikuuta Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa yli 1 100 vaatetehtaan työntekijää sai surmansa tehdasrakennuksen sortuessa. Vuotta myöhemmin vietetään Vaatevallankumousta, jonka tavoitteena on todistaa muotiteollisuudelle, että monet suomalaiset arvostavat pukeutumisessaan halpojen hintojen ja nopeasti vaihtuvien tyylien sijaan vaatteiden alkuperää ja kestäviä vaatekappaleita.
- Omista vaateostoksista halutaan iloita, sanoo Riikka Suominen, Huili-ekolehden päätoimittaja ja toinen Vaatevallankumouksen Suomeen tuojista.
- Nykyisellään niistä jää turhan karvas jälkimaku, kun vaatemerkkien vastuullisuusongelmat nousevat toistuvasti otsikoihin.
Vaatevallankumouspäivänä suomalaisia innostetaan ja kehotetaan pukeutumaan omaan luottovaatteeseensa ja jakamaan siitä kuvia sosiaalisessa mediassa #vaatevallankumous-tunnuksen kera.
- Toivomme, että kampanja innostaa ihmisiä selvittämään, mitä heidän vaatteensa tulevat, Vaatevallankumouksen toinen voimahahmo Heidi Korva kertoo.
- Olisi myös hienoa, jos vaatevalmistajat innostuisivat kertomaan omasta vaateketjustaan tai vaikkapa siitä, miten he ovat yrittäneet parantaa ketjun vastuullisuutta tai mitä tavoitteita heillä itsellään on sen suhteen.

Vaatevallankumousta vietetään 24.4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...