tiistai 6. toukokuuta 2014

Löydä aikaa Koraanille

Seuraava Ramadan-kuukausi on enää alle kahden kuukauden päässä, joten monien muiden muslimien lailla ajatukseni ovat kääntyneet tuohon vuoden tärkeimpään aikaan. Yksi Ramadanin suositellusta sisällöstä on Koraanin läpilukeminen kuukauden aikana. Mutta kuinka voisi löytää aikaa Koraanin lukemiselle arkipäivän keskellä myös muina kuukausina? Monella opiskelu- ja työikäisellä päivä täyttyy helposti kaikenlaisista menoista ja jossakin välissä pitäsi ehtiä nukkuakin. SuhaibWebbin artikkelia mukaillen olen koonnut kolmen kohdan listan tavoista, joilla voi löytää enemmän aikaa perehtyä pyhään kirjaamme ja saada siitä voimaa arkeen.

1. Löydämme aikaa sellaiselle, mitä pidämme tärkeänä. Asioiden tärkeysjärjestyksen läpikäyminen voi auttaa karsimaan arkipäivästä sellaisia tekemisiä, jotka ovat Koraanin lukemisen tai kuuntelemisen esteenä. Koraanissa sanotaan: "Mutta jotka taistelevat asiamme puolesta, heidät johdatamme teillemme; sillä totisesti, Jumala on niiden kanssa, jotka hyvää tekevät" (29:69). Jumala voi auttaa meitä ponnistuksissamme ja tehdä asioista meille helpompia. Alkusysäyksen pitää kuitenkin lähteä itsestämme. Päivittäin Koraanin lukemiseen riittää jo 15-20 minuuttia.

2. Kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla. Jumalalle kaikkein arvostetuimpia tekoja ovat sellaiset, joita tehdään pitkäjänteisesti, vaikka vain vähän kerrallaan. Tätä Profeetta Muhammadin (saws) kertomaa silmällä pitäen voi olla helpompi jatkaa, kun suurin alkuinnostus on mennyt ohi ja uskon harjoittamisesta tulee arkipäivää. Rutiinin aikaansaamiseksi voi auttaa se, että toisinaan kuuntelee Koraania ja toisinaan lukee. Näin Koraanin voi ujuttaa vaikkapa työmatkalle eikä kirjaa tarvitse kuljettaa joka paikkaan mukana. Nykyisistä sähköisista versioista voi löytää oman suosikkinsa niin lukemista kuin resitoinnin kuunteluakin varten.

3. Luo itsellesi tukijärjestelmä. Koeta ystävystyä ja olla tekemisissä sellaisten henkilöiden kanssa, jotka tukevat uskon harjoittamistasi, mukaan lukien Koraanin opiskelua. Perheelliset voivat tehdä Koraanin lukemisesta itselleen koko perhettä koskevan tavan ja koulukaverit voivat tukea toisiaan. Näin kenenkään ei tarvitse ponnistella yksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...