torstai 22. toukokuuta 2014

Tunnelmapaloja tulevaisuudesta

Aina joskus on hauskaa miettiä, miten mikäkin asia mahdollisesti hoidetaan joskus tulevaisuudessa, kun tekniikka on kehittynyt vielä nyt tuntemattomaan suuntaan, työ- ja kotikuviot muuttuneet toisenlaisiksi ja siinä samalla arvostetuiksi nousseet sellaiset asiat, joihin ei nykyisin kiinnitetä välttämättä juurikaan huomiota. Seuraavaksi lainaan lokakuussa ilmestyneen Glorian Koti -lehden artikkelia, jossa on pohdittu eri asioiden tulevaisuuden ilmenemismuotoja. Nenä kohti tulevaisuutta!

Kaluste. Lämmittävät tuolit olisivat lattialämmitykseen verrattava innovaatio, ainakin pohjoisilla leveyksillä. Saisimmeko jo ensi talveksi?

Valaisin. Muuntuva valaistus räätälöidään jatkossa vuorokauden ja vuodenaikojen mukaan.

Ääni. Joka päivälle oma soittolista. Maanantaille energinen, tiistaille tyynnyttelyä, keskiviikolle kekseliäs, torstaille tehokas. Kun viikonpäivän luonne on selvillä, löytyy myös siihen sopiva hittikimara.

Tuoksu. Miten olisi moderni kodintuoksusarja, jossa tuoksun voi vaihtaa tunnelman mukaan? Toivelistalla voi olla vaikkapa koivu, mänty, terva, sade ja meri.

Maku. Tulevaisuuden maut ovat suussa muuntuvat maut. Molekyyligastronomiasta siirrytään jälkimakubisnekseen.

Vekotin. 3D-printteri. MakieLab myy 3D-printattavia nukkeja. Kuinka kaukana tulevaisuudessa on itse printattava sohva?

Materiaali. Viherseinien ansiosta elävät materiaalit ovat valloittaneet julkiset tilat. Seuraavaksi tulevat parantavat materiaalit.

Tekniikka. Kaukosäätimenä kodin teknisiin palveluihin toimii jatkossa kännykkä. Täsmäsovellusten avulla sujuu asia kuin asia: jääkaapin täyttö, pesukoneen käynnistys ja saunan päällelaittaminen.

Tekeminen. Kun työ irtoaa konttorista, yhä suurempi osa meistä tekee töitä kotona. Koti onkin jatkossa elämäntaparatkaisu.

Periaate. Yhden kodin periaate saattaa murtua lopullisesti. Matkustus hidastuu ja perillä ollaan pitempiä aikoja kerrallaan. Puhutaan jo kolmen eri kodin ratkaisuista.

Yllätys. Kun pinnat muuttuvat digitaalisiksi, uuden kuvion voi vaihtaa seinään samaan tapaan kuin tietokoneen taustakuvan. Ilotulituksia odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...