torstai 5. kesäkuuta 2014

Kirja-arvio: Jaakon matkassa

Televisiosta viime vuosina tutuksi tullut muotitoimittaja ja maailmanmatkaaja Jaakko Selin on koonnut teokseensa Jaakon matkassa tarinoita matkoiltaan maailman eri kulmilla. Kirjassa on yhteensä 24 tarinaa noin kolmen vuosikymmenen ajalta. Selin aloitti matkailun parikymppisenä harrastuksenomaisesti, kunnes hänen työnsä toimittajana alkoi vaatia reissussa oloa jopa 200 päivänä vuodessa. Kirjassa onkin jatkumoa eri maiden välillä; Selin käy kotona usein vain kääntymässä.

Selinin kirjoitustyyli on kuivan humoristinen ja hänelle tapahtuu matkoilla yhtä ja toista. Kerran hän majoittuu kirvestä heiluttelevan mummon taloon ja reikäiset designfarkutkin saavat epähuomiossa ei-toivotun korjauksen indonesialaisen ompelijan käsissä. Suurin osa matkakohteista on Euroopassa, mutta mukaan mahtuu myös kohteita Afrikasta sekä Kiina, Yhdysvallat ja Indonesia. Kunkin luvun lopussa on paljastuksia siitä, miten matkanteko on oikeasti sujunut ja mitä eri asioille on vuosien saatossa tapahtunut. Toisin sanoen: nojatuolimatkaajille tämä teos on lyhyydessään sopiva ilta- tai välipala eri puolille maailmaa viime vuosikymmenien ajalta.

Tekniset tiedot:
Selin, Jaakko: Jaakon matkassa
ISBN: 978-951-32-3792-9
Sanoma Magazines 2013
Sidottu, 157 s.
Kirjastoluokka: 40.8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...