torstai 5. kesäkuuta 2014

Kirja-arvio: Yhden minuutin filosofiaa

Yhden minuutin filosofiaa on otsikkonsa mukaisesti lyhyistä katkelmista koostuva teos, joka vie lukijansa filosofisiin oivalluksiin vaikka aikaa lukemiseen ei olisi kovin paljon kerrallaan. Teoksen kirjoittanut intialainen jesuiittapappi ja psykoterapeutti Anthony de Mello on kirjoittanut katkelmat alunperinkin ilman otsikoita ja ne on koottu teokseksi hänen menehtymisensä jälkeen.

Useissa kirjan katkelmissa päähenkilönä on opettajaksi nimetty henkilö tai joku hänen oppilaistaan, jota opettaja neuvojensa kautta ohjaa ymmärtämään todellisuuden luonnetta. Omasta uskonnollisesta vakaumuksestaan huolimatta de Mello ei ole suunannut katkelmia erityisesti millekään uskonnolliselle suuntaukselle, vaikkakin uskonnollisuus ja hengellisyys onkin monessa katkelmassa läsnä. Sen sijaan teoksessa on suoria lainauksia eri uskonnoista sulassa sovussa. Teos toimii parhaiten muutaman katkelman pätkissä luettuna, jolloin siitä riittää pohdittavaa useammallekin kerralle.

Tekniset tiedot:
Mello, Anthony de: Yhden minuutin filosofiaa
Suomentaja: Vuokko Rissanen
ISBN: 978-952-247-408-7
Kirjapaja 2013
Nidottu, 186 s.
Kirjastoluokka: 17.3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...