torstai 18. kesäkuuta 2015

Muslimin perikuva

Näin Ramadanin ensimmäisen päivän kunniaksi ajattelin koota alle hyvin tiivistetysti eräästä artikkelista löytämiäni ihanteellisen muslimin ominaisuuksia. Näitä luonteenpiirteitä ja ominaispiirteitä kohti on meidän hyvä edetä, vaikka täydellisyys kuuluu yksin Jumalalle ja vaikka välillä edistys voi mennä monen mutkan kautta.
Kuva: http://www.verkkouutiset.fi
Millaisia ominaisuuksia sitten on ihanteellisella muslimilla?

1. Fyysinen vahvuus. Terveytemme on siunaus Jumalalta ja se, missä määrin huolehdimme siitä, vaikuttaa kaikkiin elämämme osa-alueisiin. Terveinä pystymme ajattelemaan selkeämmin, meillä on enemmän energiaa tehdä asioita ja olemme psykologisesti vahvempia.

2. Henkinen kurinalaisuus. Hyvinä aikoina on helppo käyttäytyä kunnolla ja kohdella muita esimerkillisesti, mutta vahvaluonteinen ja varma ihminen pysyy lujana myös kohdatessaan vaikeuksia, nälkää, janoa, turhautuneisuutta, vihaa tai muita kielteisinä pidettyjä tunteita.

3. Älyllinen ja koulutuksellinen vahvuus. Islam on kokonainen elämäntapa ja sen ymmärtäminen edellyttää myös todellisuuden ymmärtämistä. Islamin tarkoituksena on tarjota ratkaisuja ihmisten ja ihmiskunnan kohtaamiin haasteisiin. Ilman järkeä ja ajattelukykyä ongelmien ratkaiseminen ei onnistu.

4. Kyky toimeentuloon. Muslimin tulisi pyrkiä tulemaan toimeen omillaan, sillä taloudellinen riippuvuus muista tai äärimmäinen köyhyys vievät paljon voimavaroja muista aktiviteeteista. Tärkeintä olisi löytää taloudellinen tasapaino, olipa varakas tai hieman köyhempi.

5. Puhdas usko. Usko ja oikeanlainen Jumalan palvonta ohjaavat meitä kohti edellä mainittuja ominaisuuksia ja auttavat elämään tuotteliasta ja mielekästä elämää.

6. Ajantaju. Muslimin tulisi pystyä hallitsemaan aikaansa ja pitämään muutkin asiansa hallinnassaan. Elämä on aikaa ja kaikki mikä tappaa aikaa, tappaa itse elämää. Voidaankin ajatella, että jokaisen hengenvedon myötä osa ihmisestä kuolee. Sen takia muslimin tulisi pitää huoli ajastaan ja siitä miten sen käyttää.

7. Hyödyllisyys muita kohtaan. Muslimin tulisi tehdä kaikki tarkoituksenaan palvella Jumalaa ja kaikki mitä Hän pyytää tekemään on ihmiskuntamme hyväksi. Tämän vuoksi meidän tulisi toimia muiden ihmisten hyväksi eikä vain omaa etuamme tavoitellen.

Edellä mainitut kohdat on koottu hieman soveltaen Virtue Mosquen artikkelista The Complete Muslim Personality.

Näiden sanojen myötä toivon kaikille siunattua Ramadania. Antakoon pyhä kuukausi meille uusia voimia kohdata tulevat haasteet ja vahvistakoon se uskoamme johdattaen meitä oikeaan suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...