Tästä blogista & sen kirjoittajasta

Perustin tämän blogin melko pian islamiin palaamiseni jälkeen. Blogia perustaessani ajatuksenani oli kirjoittaa ajatuksiani ja kokemuksiani islamiin palanneena naisena ja äitinä. Halusin koota yhteen paikkaan minua tavalla tai toisella koskettaneita artikkeleita ja muita juttuja, joista arvelin olevan iloa ja hyötyä muillekin islamista kiinnostuneille. Sittemmin blogista on muodostunut minulle paikka koota kasaan sirpaleisia tiedonmuruja, linkkejä ja kaikkea muuta mahdollista edes jollakin tavalla hallittavaksi kokonaisuudeksi. Se auttaa hahmottamaan paremmin uutta, muuttunutta identiteettiäni.

Innokkaana kirjallisuuden harrastajana halusin lisätä mukaan kirja-arvosteluja. (Olen otsikoinut ne tarkoituksella kirja-arvioiksi, sillä sanalla 'arvostelu' on ainakin minun korvissani hieman kielteinen kaiku, kun taas 'arvio' on jokseenkin neutraali.) Alkuperäisenä ideanani oli pitää blogi mahdollisimman islamiin keskittyvänä, joten ajattelin ensin arvioida vain lukemani islamia ja muslimeja käsittelevät kirjat. Aika pian tosin huomasin, että rajan vetäminen sen välillä, mitkä teokset käsittelevät muslimien asioita ja mitkä eivät, on vähintäänkin haastavaa. Sen vuoksi päätin lopulta ottaa blogiini mukaan kaikki ne kirjat, jotka olen lukenut blogin aloittamisesta lähtien. Samalla olen toivoakseni osoittanut, että muslimit voivat ja heidän myös kannattaa lukea jo yleissivistyksen kartuttamisen vuoksi monenlaista hyvällä maulla kirjoitettua kirjallisuutta.

Lopuksi haluan lisätä, että lukemieni teosten jaottelu tieto- ja kaunokirjallisuuteen ei vastaa yleisten kirjastojen vastaavaa luokittelua. Useimmat lukemani kirjat kuuluvat kirjaston ei-kaunokirjalliseen puoleen eli esimerkiksi muistelmiin ja matkakertomuksiin. Olen kuitenkin itse luokitellut ne vaihtelevasti kaunokirjallisuuteen, ainakin mikäli kirjoittaja on kertonut asioista lähinnä omasta näkökulmastaan käsin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...