torstai 18. huhtikuuta 2013

Kirja-arvio: Yhdessä isän kanssa

Yhdessä isän kanssa on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen puheenvuoro isän merkityksestä pienten ja suurempienkin lasten elämässä.Sinkkosen perusteesinä on, ettei isän perusolemuksen tarvitse olla erityinen: mies on sellaisenaan tarpeeksi hyvä ollakseen isä.

Sinkkonen aloittaa teoksensa pohtimalla isyyden merkitystä ja olemusta. Nykyisin puhutaan pehmoisistä, mutta Sinkkosen mukaan miehen ei tarvitse olla pehmo ollakseen hyvä isä. Teoksessa pohditaan, miksi mies haluaa isäksi ja millaisena mies kokee odotusajan. Parisuhde on osa perhettä, ja kun kahdesta tulee kolme, jokin väistämättä muuttuu. Sinkkonen kirjoittaa myös isän ja vauvan välisestä kiintymyssuhteesta sekä siten, miten lapset näkevät isänsä. On erilaista olla kouluikäisen kuin nuoren isä, mutta vastuuteen ja uuteen elämäntilanteeseen kasvetaan onneksi yhdessä ja vähitellen. Millaista on isyys avioeron jälkeen - merkitseekö ero lasten äidistä eroa myös lapsista? Entä miten lapsi kokee sen, kun isää ei ole ollenkaan?

Luennoitsijanakin tunnettu pitkän linjan lastenpsykiatri Jari Sinkkonen osuu tällä teoksellaan yhä ajankohtaiseen aiheeseen, vaikka teos on ilmestynyt jo 15 vuotta sitten. Isät ovat kirjansa ansainneet ja tästä aiheesta voisi kirjoittaa varmasti enemmänkin. Varsinkin avioerojen yleistyessä isättömiä lapsia on yhä enemmän, mikä väistämättä näkyy myös lasten kehityksessä ja käyttäytymisessä ja siten laajempinakin yhteiskunnallisina vaikutuksina. Tämä sopii luettavaksi kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tekniset tiedot:
Sinkkonen, Jari: Yhdessä isän kanssa
ISBN: 951-0-22954-7
WSOY 1998
Sidottu, 264 s.
Kirjastoluokka: 38.1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...